Orban, sprijin la Constanța pentru Comănescu (GSP): „Un moment simbolic: intrarea conductei în mare. Sigur, nu intră direct în apă…”

Premierul Ludovic Orban a afirmat joi, la Constanţa, unde participă la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, că guvernul susţine valorificarea tuturor resurselor naturale pentru dezvoltarea economică.

Orban a fost prezent, alături de ministrul Economiei, Virgil Popescu, la începerea lucrărilor la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – MGD, dezvoltat de compania Black Sea Oil and Gas, parte a grupului Carlyle Energy, la care contractant este Grup Servicii Petroliere, prezidat de magnatul dobrogean Gabriel Comănescu. Despre GSP, premierul a comis o gafă de proporții, susținând că s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani, deși compania este recunoscută la nivel mondial ca fiind una neserioasă: angajați și parteneri și furnizori neplătiți cu lunile.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un moment simbolic pentru un proiect fundamental pentru dezvoltarea economică a României. Momentul simbolic îl reprezintă intrarea conductei înspre mare, de pe uscat. Sigur că nu intră direct în apă, intră prin subtraversare. Practic, este un moment simbolic care arată voința clară de a finaliza un proiect extrem de important, anume începerea exploatării primului zăcămând de gaz natural aflat offshore. În acest proiect sunt implicate două companii, BSOG, care lucrează în parteneriat cu GSP. O ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România și SUA. BSOG are licența de operare și exploatare, în parteneriat cu GSP – 100% românească, care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani și care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, extrem de importante și realizate în cele mai bune condiții. Pe lângă cele 100 de milioane investiți până acum, valoarea proiectului este de 400 de milioane de dolari, un proiect cu mare valoare și de mare complexitate, care trebuie să realizeze un lucru simplu: să ducă gazul din zăcământul aflat offshore în rețeaua de gaz natural a României, astfel încât gazul să ajungă în infrastructura de transport și de distribuție. În acest proiect lucrează și Transgaz, care realizează conducta de la stația de tratare până la conducta transit 1 și încă o conductă prin care gazul va ajunge în rețeaua Transgaz”, a spus Ludovic Orban.

PROIECTUL:

Stație de tratare a gazelor – la 2 km de țărm

3 km de conducte terestre.

121 km de conducte offshore.

Platforma de producție ANA, cu 4 sonde – 70m adâncimea apei

18 km conducte conectoare între zăcămintele ANA si DOINA

Sonda DOINA – 85 m adâncimea apei

Toate cele 5 sonde de producție vor fi forate de GSP Uranus.

Proiectul Midia Gas Development este dezvoltat de compania americana Black Sea Oil & Gas, deținută de Carlyle International Energy Partners si BERD. Constructorul general al proiectului MGD este GSP.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.