Orban și ZECI de parlamentari au pus SĂBIILE PE MASĂ: „Ne este JENĂ cu Cîțu! Să DEMISIONEZE!”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a pledat marți, înconjurat de zeci de senatori și deputați liberali, pentru „asumarea răspunderii” pentru criza guvernamentală, cu trimitere la premierul Florin Cîțu pe care l-a acuzat în dese rânduri că a provocat ruperea coaliției.

„Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderea pentru grava criză în care a fost aruncată România trebuie să-și asume răspunderea și să acționeze în consecință”, a spus Orban.

Susținătorii lui Ludovic Orban au lansat, marți, un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale și spun că președintele PNL este cel îndreptățit să asigure conducerea Guvernului în calitate de prim-ministru. Deputatul liberal, Violeta Alexandru, a declarat că îi este tot mai greu și îi este jenă să mai răspundă criticilor venite din exterior de la oameni referitor la ceartă internă din PNL.

„Îmi este jenă să mai răspund mesajelor oamenilor care ne întreabă și ne opresc, ce s-a întâmplat de ne-am apucat să ne certăm în loc să facem ceea ce le-am promis că facem. Nu am o problemă, răspund acestor oameni, înțeleg să-mi apăr colegii și să dau explicații, dar adevărul este că am din ce în ce mai puține explicații de oferit acestora și dorință reală de a le arăta acestora în fiecare săptămână că am făcut câte ceva concret care să justifice încrederea pe care ei au avut-o în noi și în PNL”, a declarat Violeta Alexandru.

Aceasta a prezentat în Parlament mesajul de susținere al deputaților PNL care îl susțin pe Ludovic Orban la șefia partidului.

Alături de colegii mei din Camera Deputaților susținem un guvern care să fie cu adevărat pus pe treabă de așa manieră încât să se vadă rezultate pentru oameni, să ne lăsăm de ceartă și de orgolii, să ne lăsăm de orice încercare de a ne scuza în fața oamenilor pentru că nu ne vor ierta și nu vreau să fie prea târziu”, a conchis aceasta.

Respingem orice colaborare cu PSD

Deputatul PNL, Ionel Dancă, susținător al lui Ludovic Orban, a transmis, marți, de la Palatul Parlamentului, un mesaj pentru depășirea crizei în care se află coaliția de guvernare și a citi un apel al parlamentarilor liberali pentru depășirea acestei situații:

Avem deplina convingere că Ludovic Orban poate reface majoritatea parlamentară. A dovedit capacitatea de a conduce PNL la victorie. Prin acitivitatea sa ca premier, a arătat care este cadența unei guvernări liberale. Apelul nostru către liderii partidelor politice este acela de a acționa în cel mai scurt timp pentru responsabilitate prin refacerea coaliției. Respingem în mod categoric orice colaborare cu PSD, implicită sau explicită, pentru că PNL se va face prizonierul PSD. Orice fel de înțelegere va slăbi PNL. Apreciem că Ludovic Orban este singura persoană capabilă să ofere soluțiile pentru criza cu care se confruntă România. Pledăm răspicat pentru refacerea PNL”, a spus Ionel Dancă.

Congresul PNL în care se alege noul lider al partidului va avea loc sâmbătă. Candidați sunt Orban și Cîțu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.