Orban și Iohannis au decis: ALEGERI ANTICIPATE odată cu alegerile locale

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după discuțiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că a convenit cu șeful statului începerea procedurilor pentru declanșarea alegerilor anticipate. Premierul susține că a stabilit cu Klaus Iohannis ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu localele sau imediat după.

Orban a făcut anunțul imediat după ședința cu Iohannis, dar a refuzat să spună dacă va demisiona din funcție. Premierul spune că alegerile anticipate vor avea loc deodată cu cele locale.

„Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidențiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practcă voința oamenilor. E absolut necesar ca puterea să revină la popor și cetățenii să își aleagă reprezentanții, astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români. (…) Oricum, imediat după locale, dacă nu reușim până la locale. Am desemnat un grup de lucru”, a spus Orban.

Premierul nu a dorit să spună dacă demisionează de la Palatul Victoria pentru a declanșa procedura pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *