Orban și Cîțu își BAT JOC de primari cu PNDL: Ambii susțin că vor să dea bani, dar programul e SUSPENDAT și nu se plătește nici un cent!

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că PNDL 3 este o necesitate, dar să fie un program adevărat cu o sumă care să permită realizarea unor obiective de investiţii. Liderul PNL a precizat că sunt necesare cel puţin 40 de miliarde de lei.

PNDL 3 este o necesitate, dar un PNDL 3 adevărat, cu o sumă care într-adevăr să permită realizarea unor obiective de investiţii. Am auzit o sumă de 7 miliarde. Păi PNDL 1 a fost în valoare de aproape 20 de miliarde, PNDL 2 a fost în valoare de 30 şi ceva de miliarde, următorul PNDL trebuie să aibă o valoare de cel puţin 40 de miliarde, un program multianual, gândit în funcţie de spaţiul bugetar pe care îl creem în cei cinci ani de aplicare a programului respectiv şi el trebuie să finanţeze obiective vitale, de dezvoltare a infrastructurii”, a declarat Orban, duminică, la Bacău.

El s-a referit în discursul său şi la relaţia cu primarii PNL:

Daţi-mi voie să vă spun câteva lucruri despre relaţia cu primarii PNL. Pentru mine ca preşedintele al PNL susţinerea tuturor primarilor PNL a reprezentat, reprezintă şi va reprezenta o prioritate în conducerea PNL. Toţi care sunteţi primari ştiţi lucrul acesta. Deşi am fost un guvern minoritar, atacat din toate părţile, într-o criză pandemică, într-o criză economică, ceea ce am putut să fac legal pentru primarii PNL, am făcut şi aşa voi face în continuare pentru că primarii PNL sunt cartea de vizită a partidului. În funcţie de reuşitele primarilor liberali depinde scorul politic al PNL nu numai în localităţile unde avem primari liberali, ci şi în alte localităţi care dacă văd că primarii noştri dezvoltă comunităţile, realizează proiecte de infrastructură, cresc calitatea vieţii pentru cetăţenii din comunităţile locale, inclusiv primarii din alte comunităţi locale, vor privi cu mai multă încredere şi mai multă simpatie spre PNL.Sunt un garant al faptului că toţi primarii PNL vor beneficia de susţinere prioritară de la nivelul conducerii centrale şi de la nivelul Guvernului”, a afirmat Orban.

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că au fost depuse proiecte de 7 miliarde de lei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Reacţia vine în contextul unei întrebări despre un posibil PNDL 3, în valoare de 40 miliarde lei despre care a vorbit Ludovic Orban, pentru anul care vine. Premierul a afirmat, sâmbătă, într-o declaraţie de presă susţinută la Iaşi, că facturile pentru proiectele derulate prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) vor fi plătite la timp având în vedere că Guvernul va aloca resurse suplimentare la rectificarea de buget, el adăugând şi că românii s-au săturat de promisiuni cu zeci de miliarde pentru care nu există acoperire. El a fost întrebat de jurnalişti despre primarii care se plâng că au rămas fără fondurile din PNDL şi astfel nu pot continua investiţiile, iar pe de altă parte, principalul său contracandidat la alegerile interne ale PNL, Ludovic Orban promite un PNDL 3.

De promisiuni românii s-au săturat. De promisiuni de miliarde, de zeci de miliarde, pentru că asta a fost şi în campania de anul trecut, dar nu s-a putut face pentru că nu era momentul. De promisiuni s-au săturat cu toţii. Românii vor fapte. Eu am spus că va fi un program de finanţare de construcţii de drumuri, în primă fază cu o anumită sumă pe care o avem astăzi la CNI. Nu aşa inventăm cifre, pentru că toţi putem să dăm cifre inventate. În ceea ce priveşte plata facturilor la timp, eu vă aduc aminte că atunci când am preluat guvernarea în 2019 la Ministerul de Finanţe aveam facturi neplătite pe PNDL de 7 luni de zile. Le-am plătit la zi. Din acel moment nu au mai existat întârzieri. Anul acesta, mai exact acum o săptămână au fost 220 de milioane, săptămâna trecută în şedinţă de guvern am eliberat încă peste 80 de milioane pentru Ministerul Dezvoltării, care să verifice plata acestor facturi. Aşa cum am spus, vor fi alocate resursele suplimentare la rectificarea bugetară, de aceea nimeni nu trebuie să oprească niciun proiect, ele merg mai departe, facturile vor fi plătite la timp. Asta înseamnă guvernare liberală”, a spus Cîțu.

Preşedintele PNL, premierul Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, s-au aflat la Iaşi pentru a lua parte la alegerile pentru conducerea judeţeană a filialei, singurul candidat fiind deputatul Alexandru Muraru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *