Orban-show: „Mie nu îmi plac declaraţiile astea, că eu sunt cu Cîţu, eu sunt cu Orban, deși Cîțu NU cunoaște la fel de mulți membri de partid și simte nevoia să creeze senzația că are sprijin la alegeri”

Preşedintele PNL Ludovic Orban se declară convins că va fi reales în funcţia de preşedinte al PNL. El susţine că întreaga echipă care şi-a anunţat susţinerea faţă de Florin Cîţu nu cunoaşte câţi membri de partid cunoaşte el, pe numele mic şi cu număr de telefon. Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ, ce va face dacă nu va fi reales preşedinte al PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Voi fi ales”.

Voi câştiga preşedinţia Partidului Naţional Liberal”, a mai spus Orban.

El susţine că întreaga echipă a lui Florin Cîţu nu cunoaşte la fel de mulţi membri ai PNL câţi cunoaşte el:

Eu am câştigat preşedinţia PNL şi am avut un competitor care a fost sprijinit, la vremea respectivă, de multe organizaţii judeţene, vreo 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene, că organizaţii judeţene e un pic mai complicat… Aici e o mare diferenţă între mine şi nu mă refer la contracandidat, mă refer la toată echipa care zice că-l susţine: nu cred că, împreună, ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului, câţi membri cunosc eu”, a afirmat Ludovic Orban duminică după amiază, într-o conferinţă de presă în judeţul Neamţ.

Întrebat ce crede că va urma după alegeri, Orban afirmă că garantează unitatea PNL după ce va câştiga un nou mandat la conducerea partidului.

„În ceea ce priveşte ceea ce va urma. (…) Eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid. (…) Politica este o chestiune de încredere şi de morală. Nu poţi să faci politică dacă nu ai capacitatea de a câştiga şi de a menţine încrederea oamenilor în tine, ca să poţi să câştigi şi să menţii încrederea oamenilor în tine, trebuie să fii serios, consecvent, să ai principii, să ai convingeri, să nu te schimbi într-o parte sau cealaltă în funcţie de cum bate vântul, să te ţii de cuvânt”, a adăugat Ludovic Orban.

Ludovic Orban l-a atacat pe Florin Cîțu spunând că cineva are nevoia să creeze senzația ca are un sprijin. Declarația a fost făcută duminică, la Piatra Neamț, la doar o zi după ce conducerea filialei a anunțat că îl sprijină pe Cîțu în cursa pentru funcția de președinte PNL. Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat pe contracandidatul său la funcția de șef al partidului spunând că nu îi plac declarațiile de susținere care îi vizează pe cei doi.

Eu am programat această vizită în urmă cu trei săptămâni (n.r. vizita la Piatra Neamț)… Între timp s-au mai produs mici schimbări pe ici, pe colo, de abordare. Nu le înțeleg, eu oricum am venit cu bucurie… Mie nu-mi plac declarațiile astea, eu le-am cerut să fie mai discreți, să nu spună că îl susțin pe Orban. Eu voi duce această campania așa cum am făcut în 2017 și în toată cariera mea în PNL, voi vorbi cu fiecare membru al PNL… Nu mi-am dorit această competiție… eu voi merge pe aceeași linie”, a spus Orban.

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor ca delegațiile filialelor pentru congres să fie desemnate în funcție de performanțele politice ale membrilor și nu de simpatia pentru un candidat sau altul. De asemenea, a lăsat să se înțeleagă că în campania electorală se folosesc și metode „mai puțin ortodoxe”, arătând că unul dintre susținătorii săi a fost demis dintr-o funcție publică.

La Brăila a fost demis inspectorul școlar general, el mă susține. Probabil, a fost demis la cererea celui care conduce organizația PNL. Acest lucru nu poate fi acceptat, să fie demis doar pentru că este susținătorul meu. Nu are legătură cu ceea ce înseamnă managementul corect, nu trebuie să aibă conexiune cu campania electorală din cadrul PNL”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, actualul lider al PNL, susține că nu îi plac declarațiile prin care membrii partidului își afirmă susținerea pentru un candidat sau altul la președinția partidului. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă susținută la Piatra Neamț.

Vreau să vă spun că mie nu îmi plac declaraţiile astea, că eu sunt cu Cîţu, eu sunt cu Orban . Le-am şi cerut colegilor mei să fie mai discreţi în a spune că sunt cu Orban. Pe de altă parte, sigur că cineva are nevoie să creeze o senzaţie că are un oarecare sprijin şi din cauza asta se dau tot felul de declaraţii care mai de care mai uimitoare şi mai ciudate din partea unor oameni la cere te aştepţi cel mai puţin. Eu voi duce toată această campanie aşa cum am dus campania din 2017, aşa cum a a fost întreaga mea carieră în PNL, mă voi adresa fiecărui membru al partidului arătându-i foarte clar ce voi face pentru PNL, cum voi conduce partidul, care sunt obiectivele, care sunt mijloacele prin care urmăresc atingerea obiectivelor şi încercând să îi conving că este în avantajul PNL şi al României să mă aleagă pe mine preşedintele PNL”, a spus Orban.

El a adăugat că liberalii sunt într-o competiţie pe care nu şi-a dorit-o, iar unele aspecte ale campaniei interne „nu sunt foarte plăcute şi nu prea au legătură cu ce înseamnă democraţia”.

În privinţa poziţionărilor, în conformitate cu prevederile statutare şi hotărârea Consiliului Naţional, suntem în faza în care se organizează adunări generale de alegeri în fiecare organizaţie locală. (…) După data de 10 august, după alegerea conferinţelor judeţene, începe propriu-zis campania de prezentare a moţiunilor candidaţilor la funcţia de preşedinte al partidului, iar colegiile directoare judeţene hotărăsc dacă sprijină un candidat, un alt candidat, sau pe ambii candidaţi. Chiar şi decizia Colegiului Director Judeţean are în sine un aspect mai degrabă formal. (…) Până la urmă, cum votează oamenii se hotărăşte la congres”, a adăugat liderul PNL.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *