Orban se vede CÂȘTIGĂTOR în cursa pentru șefia PNL și are promisiuni pentru primari: „Avem nevoie de un nou PNDL!”

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică la Arad că nu este genul care să își facă poze ca să își arate sprijinul și că este susținut de mulți colegi de partid la alegerile de la congresul PNL din septembrie. „Ne consultăm, luăm decizii împreună”, a spus el despre relația cu Florin Cîțu.

La congres vor participa 5.000 de delegați și felul meu de a face campanie este evident de a avea o relație cât mai bună cu liderii filialelor, cu reprezentanții PNL în administrația locală și centrală, dar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare membru al PNL. (…) Eu nu sunt genul de om care să-mi fac poze ca să-mi arăt sprijinul. Pe mine mă spriijină foarte mulți colegi din partid, sunt un om care practic aproape viața mea s-a identificat cu viața PNL după 1990”, a declarat, într-o conferință de presă la Arad, Ludovic Orban.

Acesta a vorbit și despre relația cu premierul, după ce acesta a devenit contracandidatul său la funcția de președinte al partidului.

„Florin Cîțu este premierul PNL, colaborăm, eu în calitate de președinte, Florin Cîțu în calitate de premier al PNL, ne consultăm, luăm decizii împreună, reprezentăm PNL la reuniunile coaliției și evident că avem poziții comune. Între noi, chiar dacă suntem acum într-o competiție, este spirit de echipă, pentru că obiectivul este ca această campanie să nu afecteze actul de guvernare”, a mai spus liderul liberal.

El a precizat că în această campanie nu e suficient să apară într-o poză un președinte de organizație: „O organizație are mii de mebri, are zeci de primari, sute de consilieri locali, opțiunile oamenilor sunt opțiunile fiecărui membru în parte”.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, avansează ideea unui nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală, el afirmând că poartă, în teritoriu, discuţii cu primarii liberali pentru a afla de la aceştia care ar fi cele mai bune metode de finanţare a unor proiecte locale din fonduri guvernamentale.

La întâlnirea cu primarii vom discuta şi de posibilităţi de finanţare ale proiectelor de la nivelul oraşelor şi comunelor din fonduri guvernamentale, fie prin Compania Naţională de Investiţii, fie printr-un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală, pentru că este clar că deja trebuie să pregătim un nou Plan Naţional de Dezvoltare Locală pe măsură ce se apropie de finalizare PNDL 2. Şi evident, vrem să ştim ce tipuri de proiecte doresc primarii să fie finanţate printr-un astfel de Plan Naţional de Dezvoltare sau, evident preşedintele Consiliului Judeţean”, a afirmat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la PNL Arad, judeţ pe care liderul liberal îl vizitează duminică.

Conform lui Orban, la Arad vor fi construite două tronsoane de cale ferată Arad-Timiş şi Timiş -Caransebeş prin PNRR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *