Orban se delimitează de discursul lui Iohannis și… nu mai atacă PSD: „Vreau ca alegerile să fie despre viitor, nu despre trecut”

Președintele PNL Ludovic Orban a produs, joi, la evenimentul de lansare a programului de guvernare liberal, marea surpriză a campaniei electorale. În discursul adresat în fața liderilor formațiunii, premierul Orban și-a schimbat radical strategia politică. Liderul PNL a anunțat că nu se va mai referi la PSD, decizie la care puțini din partid se așteptau.

Spre deosebire de discursurile anterioare când Orban afirma că adversarul PNL este „ciuma roșie” și liberalii au datoria să scape România de social-democrați, de această dată Orban a identificat „inamicii noștri” ca fiind „corupția” și „sărăcia”.

Vreau ca alegerile să fie despre viitor, nu despre trecut”, a indicat Orban. „Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzații între actorii politici”, a mai indicat premierul la capătul unei zile pline de peripeții.

Dați-mi voie să fac ceva, în acest discurs, cu care puțini se așteaptă din partea mea. Nu mă voi referi la PSD în acest discurs. Nu vreau ca aceste alegeri să fie ca toata celelalte din trecut, îmi doresc ca aceste alegeri să fie despre România, nu despre lupta între partide. Vreau ca aceste alegeri să fie despre dezvoltare, nu despre acuzații între actorii politici. Vreau ca alegerile să fie despre viitor, nu despre trecut. Oamenii își amintesc, oamenii pot să judece singuri, oamenii știu ce au de făcut”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că 472 de specialişti, membri ai PNL sau simpatizanţi ai partidului, au lucrat la programul de guvernare pe care îl propune formaţiunea. Liderul PNL a adăugat că acest program este un plan de dezvoltare naţională şi „nimeni nu va fi lăsat în urmă în România pe care ne-o imaginăm şi pe care o vom construi”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *