Ludovic Orban se consideră SABOTAT de Stelian Ion (Justiție): „Fără să ne spună nimic, a sesizat Comisia de la Veneția…”

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că Parlamentul nu se mișcă greu, dar este sabotat de către membrii Guvernului. Orban a explicat că a trecut legea de desființare a SIIJ, iar ministrul Justiției, Stelian Ion, „fără să informeze pe nimeni”, a cerut punct de vedere Comisiei de la Veneția și toată procedura parlamentară a fost oprită pentru a vedea care este poziția forului european.

Pe legea SIIJ lucrurile s-au întâmplat în felul următor: noi am convenit o formă pe care am și susținut-o, a trecut destul de greu la Camera Deputaților, după care, fără să ne spună, ministrul Justiției a sesizat Comisia de la Veneția. Nu poate nimeni să ne spună că ne mișcăm greu. Ulterior, am decis să așteptăm punctul de vedere de la Comisia de la Veneția, iar imediat ce vine răspunsul vom convoca o ședință a coaliției pentru a conveni forma pe care o vom adopta și ulterior vom avea sesiune extraordinară la Senat. Repet, nu noi am tergiversat adoptarea legii, au fost alți factori care au ținut de puterea executivă, nu de Parlament.”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *