Spread the love

Premierul Ludovic Orban a anunțat că s-ar putea impune obligativitatea măștii în aer liber, în spațiile în care este foarte aglomerat și a dat ca exemplu piețele. De asemenea, pe plajă ar putea fi impusă distanțarea fizică pentru toate persoanele, deoarece nu se poate verifica unde sunt membrii unei familii.

„Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a declarat că sunt mai multe măsuri în analiză pentru limitarea răspândirii coronavirusului și că acestea sunt unele dintre măsurile discutate inclusiv cu prefecții și cu reprezentanții comitetelor județene pentru situații de urgență. O altă măsură aflată în analiză se referă la limitarea programului teraselor.

O decizie a CNSU ar putea fi luată chiar azi, dar va fi lăsată la latitudinea autorităților locale dacă să fie instituite sau nu și între ce interval orar.

În acest moment, în mai multe județe din țară, datorită numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus, s-a decis obligativitatea purtări măștii de protecție și în spațiul public, pe stradă. La nivelul județului Iași, Departamentul pentru Situații de Urgență a decis ca populația să poarte, obligatoriu, măștile de protecție și atunci când se delpasează pe stradă, nu numai în spațiile închise. O altă regulă impuse de autoritățile locale a fost aceea a numărului maxim de 100 de persoane în pieţe şi dezinfectarrea spaţiilor publice pe timp de noapte.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *