Orban, plin de NERVI în ședința PNL: „NU avem capacitatea să atingem scorul din sondaje! PSD a luat mai multe primării şi mai multe consilii judeţene!”

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, prima după alegerile locale, este una plină de tensiune. Şapte lideri judeţeni şi-au anunţat demisiile din funcţiile de conducere, după ce premierul Orban le-a cerut acest gest tuturor celor care au scos un scor sub 27% la alegeri.

Orban este extrem de nervos în ședința PNL şi urlă la colegii săi din BPN. Premierul afirmă că s-a dovedit din nou că PNL nu are capacitatea să îşi atingă scorul din sondaje, că nu există un registru al votanţilor şi s-au ratat multe măsuri necesare. Astfel se explică faptul că, deşi PNL este pe primul loc la scorul politic, PSD a luat mai multe primării şi mai multe consilii judeţene.

Orban a luat la ţintă şi USR în şedinţa BPN, afirmând că o parte din scorul slab al PNL se datorează Uniunii Salvaţi România. Premierul a afirmat că acolo unde PNL şi USR au avut candidat comun la primărie, acesta nu a reuşit să strângă voturi cât suma voturilor obţinute separat de cele două formaţiuni la consiliul local. Orban l-a dat exemplu în acest sens pe Băcanu, de la Sectorul 5.

Ludovic Orban s-a arătat extrem de deranjat de faptul că s-au pierdut primării importante şi a lansat un avertisment în vederea alegerilor parlamentare. Liderul PNL le-a cerut oamenilor din teritoriu o pregătire temeinică pentru parlamentare şi o mobilizare maximă.

PNL a obţinut la alegerile parlamentare puţin peste 33% din voturile din ţară, faţă de aproximativ 30% cât a obţinut PSD. În schimb, liberalii au cu aproximativ 200 de primari mai puţin decât PSD la nivel naţional.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *