Orban: „Mulți din cei care își clamează susținerea pentru Cîțu NU îl consideră capabil să conducă partidul”

Ludovic Orban s-a lansat într-un atac fără precedent la adresa contracandidatului său la șefia PNL, Florin Cîțu, la Vrancea, unde au loc alegeri pentru filiala județeană a formațiunii. Orban i-a luat în vizor și pe cei care îl susține pe Cîțu, afirmând că aceștia nu îl cred capabil pe premier să conducă partidul.

Nu m-am așteptat ca Florin Cîțu să candideze la președinția PNL. Dimpotrivă, toate discuțiile avute cu el nu puteau să mă conducă la această discuție. Nu m-am așteptat ca oameni care au fost în conducerea PNL și au încercat să își pună cununa de lauri la fiecare victorie a PNL să spună că președintele nu a avut niciun rol, că președintele nu e bun. Eu le-am spus: dacă eu nu mai sunt bun, nici voi nu mai sunt buni. Dacă voi sunteți buni, și eu sunt bun. Mulți din cei care își clamează susținerea pentru Cîțu nu îl consideră capabil să conducă partidul. O fac din cu totul alte motive decât din dorința de a face bine PNL. Eu cred că noi trebuie să rămânem așa cum ne-au perceput: liberalii sunt oameni de onoare. Sunt oameni de cuvânt. Liberalii sunt oameni care nu-și schimbă opiniile de la o zi la alta.”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele în funcție al PNL s-a dezlănțuit la Focșani, unde au loc alegeri pentru PNL Vrancea, la adresa celor din „exteriorul PNL”! Orban a acuzat că forțe externe încearcă o capturare a partidului prin folosirea de „instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora”. Pentru prima dată, președintele PNL a vorbit despre „trădarea intereselor fundamentale ale țării” de către cei care încearcă să câștige șefia PNL prin instalarea lui Florin Cîțu în fruntea partidului. Orban a lăsat să se înțeleagă că dacă Florin Cîțu va ajunge președintele PNL, partidul nu ar mai fi condus din România și va trăda interesele țării.

Le atrag atenția celor din exteriorul PNL care își bagă coada, de două luni, în democrația internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora și altora, că nu cedez. Exact ca la Mărășești, Mărăști și Oituz. Indiferent câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Și voi da bătălia cu toată forța pe care o am, voi da bătălia pentru PNL, voi da bătălia pentru România! Îmi doresc un PNL liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conștiințe și conform propriei evaluări și discernământ. Îmi doresc un PNL în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale țării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forța și curajul să ia toate deciziile să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice țări din Europa! Așa să îmi ajute Dumnezeu.”, a declarat Ludovic Orban în aplauzele celor prezenți care scandau „Ludovic, Ludovic!”

Dacă la alegerile de sâmbătă din PNL Tulcea au fost prezenți atât Ludovic Orban, cât și Florin Cîțu și susținătorii săi, duminică, la PNL Vrancea, tabăra premierului nu s-a mai prezentat. La Focșani, la alegerile pentru șefia PNL Vrancea, a venit doar Ludovic Orban împreună cu echipa sa, în frunte cu Violeta Alexandru, Siegfried Mureșan și Ionel Dancă. Premierul Florin Cîțu a refuzat să mai facă deplasarea, în condiţiile în care filiala Vrancea este alături în totalitate de Orban.

În interiorul PNL au loc alegeri pentru organizațiile județene şi, conform calendarului intern, până pe 10 august au loc loc conferinţele judeţene de alegeri. Apoi există o o perioadă de 45 de zile, între data de 10 august şi data Congresului – 25 septembrie, pentru campania de prezentare a moţiunilor şi de susţinere a uneia sau alteia dintre moţiuni.

Congresul se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.