Orban, la școala politică a tineretului liberal: „Ponta, racolat de SIE, adunat din ghenele de gunoi din Paris, unde își petrecea studenția nebună. Numai un om liber poate să servească cetățenii săi”

Dacă este sfârșit de vară, intrăm în frenezia școlilor politice ale organizațiilor de tineret. Partidele defilează cu conducerea centrală pentru a-și motiva activul tânăr de partid, dar și pentru a transmite mesaje tăioase în spațiul public. A reușit, sâmbătă, la Eforie și Ludovic Orban. Președintele PNL, în discursul său, a urcat partidul pe un piedestal, pentru a coborî cu adversarii în tăvăleala opoziției politice. Ținta a fost Victor Ponta, cu care Orban a șters pe jos.

„Voi veți fi cei care veți conduce PNL peste 5, 7, 10, 15 ani de zile. Acest partid va ajunge pe mâna voastră sau poate pe mâna a unora care o să se mai înscrie, dar în mare voi veți fi cei care veți călăuzi destinele PNL în următorii ani. Vă spun așa cum a zis Ștefan: pentru mine, PNL nu este un simplu partid politic, pentru mine PNL este un partid de conștiință, locul în care oamenii care își iubesc țara și care sunt capabili să pună mai presus de interesele personale interesele acestei țări este locul în care pot să fac acest lucru. PNL este, practic, locul în care oamenii de caracter, care și-au iubit țara, au reușit să facă țara asta, așa cum este ea. Sigur, după, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și țara asta nu prea a mai fost pe mâinile noastre, pentru că sunt puține perioade în România în care cei care au condus-o nu au făcut-o sub papucul sultanului, conform propriei voințe și propriei credințe. Avem, din păcate, foarte mulți oameni care, înainte de a se înscrie în partid, sunt dispuși să facă pact cu diavolul. De 27 de ani, țara este condusă nu direct, ci indirect, de oameni care nu sunt la vedere, deținători de putere din umbră și care îi folosesc pe unii mai fraieri și care vor să facă pact cu diavolul, sunt ajutați, luați de guler și puși în funcții cu putere de decizie. Ponta este un caz clar! Ponta, racolat de SIE, probabil adunat din ghenele de gunoi din Paris, pe unde își petrecea studenția nebună, promovat în carieră, urcat de la un amărât de procuror de la Judecătoria Sectorului 1, direct la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, de unde, trimis șeful corpului de control al premierului, venit de nicăieri! A fost pus președinte al organizației de tineret a PSD, peste noapte, de Adrian Năstase, un alt prieten… E o poveste… Dar, spun un lucru pe care vreau să îl rețineți: eu sunt un om liber! Eu am intrat în politică pentru că așa mi-a cerut conștiința mea și am știut un lucru clar și precis: numai un om liber poate să servească cetățenii săi! Când nu ești liber, nu faci altceva decât să respecți altă agendă, iar deciziile nu îți aparțin! Politica este un act de reprezentare! Cetățenii își lasă încrezători destinul, speranțele, așteptările, este povara pe care trebuie să o ducă orice om politic din România și mai ales noi, cei din PNL! Înainte de a intra în PNL, am citit despre Brătianu, atât cât se putea citi în perioada comunistă și afirmațiile lui despre politică, politica este un lucru grav: să ai în mână destinul și viitorul semenilor”, a spus Ludovic Orban.

„Trebuie să fim o Coree de Sud a Europei Centrale”

Referitor la contextul geopolitic, aflat în prezent într-o continuă reașezare și o escaladare a conflictelor în diverse zone ale lumii, Orban consideră că o poziționare de tip „Coreea de Sud a Europei Centrale” este calea de urmat pentru România.

„Avem un grup de la Vișegrad, care nu știu ce vor, dacă să își consolideze o poziție la nivelul UE sau își folosesc poziția pe care o au pentru a face un joc la două capete, cu Rusia. Avem o Turcie pe care nu o mai recunoaștem, care, deși este stat membru NATO, deraiază pe zi ce trece de la valorile și principiile care stau la baza lumii civilizate și mai avem un parteneriat strategic cu SUA, de care trebuie să ținem cu toată tăria. Dacă nu ținem de acest parteneriat și nu le arătăm partenerilor noștri că suntem serioși, că avem capacitatea să ne respectăm angajamentele și că putem fi o Coree de Sud a Europei Centrale și de Est, suntem într-un mare pericol! Uitați-vă ce face tizul meu, Orban, în Ungaria; ce face Ucraina, care, deși este sandwich, este într-un război hibrid cu Rusia și își permite, deși vrea să aleagă calea europeană – să dea un atac împotriva minorităților naționale, iar principala minoritate afectată este cea românească și care nu va mai avea dreptul să învețe în limba română și riscă să își piardă identitatea”, a mai spus Ludovic Orban.

Huțucă: „Trăim momente destul de grele”

Prezent la evenimentul de sâmbătă de la Eforie, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a pus accent în scurtul său discurs pe guvernarea „incompetentă, inconștientă și indiferentă”.

„Am venit la acest eveniment cu o stare oarecum controversată: cu multă încredere, dar și cu multe așteptări. Datorită faptului că sunt conștient că dumneavoastră reprezentați o resursă vitală pentru dezvoltarea PNL. Din păcate, trăim niște momente destul de grele. PNL se află în opoziție, avem parte de o guvernare incompetentă, inconștientă, dar mai ales indiferentă față de tot ce înseamnă dezvoltare durabilă, față de orice fel de decizie care afectează generațiile viitoare și din acest punct de vedere sunt conștient că activitățile, evenimentele, programele pe care le propuneți nu sunt deloc de neglijat și dau foarte multă credibilitate PNL”, a spus Bogdan Huțucă.

Hutuca

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *