Orban, la Ora Premierului: „NU vom crește taxe și impozite în 2021. Bugetul de stat va fi realist”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, unde a fost invitat la „Ora premierului” să dea explicații cu privire la bugetul de stat pe anul viitor, că în construcția bugetară pentru 2021 nu se prevăd creșteri de taxe sau impozite. De asemenea, nu se va tăia niciun leu de la pensii și ajutoarele sociale aflate acum în plată.

Vă mărturisesc că munca noastră este îngreunată de faptul că, din păcate, foarte multe legi adoptate de Parlament au generat cheltuieli suplimentare fără resursele financiare care să susțină aceste cheltuieli. Este foarte greu, mai ales într-un an de criză economică și coronavirus, să se adopte noi și noi acte normative fără să existe niciun fel de bază în veniturile bugetului. Ce pot să vă spun este că în construcția bugetaraă pe care pregătim nu vom crește taxele și impozitele. De asemenea, trebuie să ținem cont de cheltuielile prevăzute și vom asigura banii necesari pentru a susține creșterea pensiilor adoptată prin OUG (creșterea de 14% – n.r.), de asemenea pentru a face față cheltuielilor de personal și cheltuielilor sociale. Vă rog să țineți cont de un lucru extrem de important. România, pentru dezvoltare economică și revenire rapidă din criză, are nevoie de investiții publice”, a declarat Ludovic Orban.

orban parlament 2

Șeful Guvernului a precizat luni, în plenul Camerei Deputaților, că România se află pe locul 18 la nivel european în ceea ce privește rata infectării cu noul coronavirus.

România, azi, între țările europene se găsește pe locul 18, în ceea ce privește rata infectării, având pe ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori 484 (de cazuri) față de Cehia 1471, Belgia 1342, Franța 968, Austria 789, Polonia 770, pot să continui lista. Cu toate astea, măsurile pe care le luăm și pe care văd că le folosiți electoral, sunt dictate de obligația noastră de a apăra viața oamenilor. Când ai 10.000 de cazuri pe zi nu poți să te faci că nu vezi. Orice măsură pe care o luăm, o luăm doar pentru a salva vieți, a reduce numărul românilor care se infectează”, a declarat Ludovic Orban.

Pe acest fond, premierul a mai explicat cu privire la construcția noului buget, că Guvernul pe care îl conduce va veni cu o construcție bugetară realistă:

Dezvoltarea României trebuie să aibă la bază alte politici economice decât acelea care au fost folosite înaintea noastră. Creșterea artificială a veniturilor, accentuirarea dezechilibrelor macroeonomic eau afectat economia. Trebuie să folosim resursele pe care le avem și trebuie să avem echilibrul cheltuielilor publice. Să nu aveți nici o emoție, domnilor deputați PSD, că Guvernul are capacitatea de a pune pe masa Parlamentului un buget realist, care se va baza pe cifre realiste„.

PSD insistă pe… acord cu FMI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmat, luni, la Ora premierului, că Guvernul Orban nu prezintă bugetul pentru 2021 întrucât intenţionează creşteri de taxe şi impozite, dar şi că are un acord cu FMI.

Domnule Orban, dumneavostră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei”, i-a transmis Ciolacu premierului.

Am chemat astăzi în Parlament pe Ludovic Orban pentru a explica de ce Guvernul incompetent pe care îl conduce i-a lăsat pe cont propriu pe români în faţa pandemiei. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România. Orice român a înţeles de ce Guvernul incompetent şi premierul Orban nu fac public bugetul. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest Guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă, împrumuturi de 1.000 euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite astăzi de copiii care nu merg la şcoală, pentru că aşa vrea acest Guvern. Sunteţi singurul Guvern din istorie care aţi trecut bugetul prin asumare. Aţi spus că aveţi bani pentru toţi. Aţi minţit. Nu aţi mai avut pentru profesori, pentru pensionari, pentru fermieri, pentru că aţi furat banii, în timp ce îi ţineaţi pe români închişi în case. (…) Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? Ați mințit de atâtea ori. Suntei singurul care ați trecut bugetul prin asumare, Ați spun că aveți bani pentru toți pentru copiii, profesori pensionari, fermieri și nu ați mai avut bani. I-ați lăsat să se descurce pe cont propriu pentru că nu ați mai avut bani. Domnule Orban, sunteți adevăratul răspândac al sărăciei. Singura promisiune respectată e către prietenii de partid. Sunteți corpuți până în măduvul (sic!) oaselor.  (…) Incompetența voastră, a celor din Guvern, creează greutăți imense pentru acest popor. Afectează siguranța familiilor și cea alimentară. Cu PNL la conducere, România devine zid e zi mai disperată și mai bolnavă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Orban: „Ați irosit 7 ani din istoria României

Premierul Ludovic Orban a răspuns atacurilor din Parlament, acolo unde, luni, au avut discuții cu privire la bugetul României.

Datele la 6 luni arată unde este România. Scăderea economică pe semestrul a fost de 3,9 față de 12, cât a fost la nivel european. La șomaj, Rata în Europa este de 7,5, în timp ce în România este de 5,3. De aceea puteți să vă uitați în Revisal și să vedeți. Numărul de angajați a crescut, văplace sau nu vă place. În ceea ce privește afirmația profund mincinoasă că nu am acordat bani către profesori, fermieri, pensionari, păi uitați-vă la date, la cifre. Am acordat despăgubiri pentru secetă, am dat bani pentru despăgubiri pentru cei care au fost afectați de inundații, am alocat bani pentru plata șomajului tehnic. Toate datele vă contraxzic, ceea ce spuneți sunt numai minciuni. Ceaa ce va face PNL, va decide doar PNL. Dacă am fi vrut să ne luăm purtător de cuvânt de la PSD, ne luam. Avem o colectare mai bună la buget. Încasările la buget în ceea ce privește TVA au crescut cu 10 la sută. Ați irosit 7 ani din istoria României, fără să construitți autostrăzi, fără să creșteți numărul angajaților, ați alungat românii din țară. V-ați bătut joc de România. Veniți acum să câștigați voturi spunând ce va face PNL. Lăsați-ne pe noi să decidem ce vom face. Suntem singurul partid care în vrmee de criză și-a asumat răspunderea. Așa cum am avut capacitatea, la fel vom avea capacitatea de a conduce România spre saltul de a deveni o putere în Europa”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *