Orban: „La ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL sunt EU!”

Pe fondul rupturii din PNL, după alegerile interne, Ludovic Orban se gândește să-și lanseze propriul partid. Acesta se va numi Partidul Forța Dreptei. De altfel, în ultimele săptămâni s-a tot discutat despre posibila apariție unui partid al lui Ludovic Orban, iar acum, proiectul pare foarte aproape să se concretizeze.

Dacă o să iau decizia, va fi o soluție necesară pe scena politică. Este nevoie ca marea majoritate a oamenilor care au gândire liberală să fie reprezentați în mod onest, cinstit, pentru că astăzi, cei care sunt la butoane, gașca demolatoare, practic a scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetățenii români, care ne-au încredințat încrederea în 6 decembrie, prin votul lor”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Ludovic Orban a mai precizat că din partea #echipeiCâștigătoare au fost făcute în mod constant presiuni asupra susținătorilor fostului președinte al Camerei Deputaților. Fostul lider liberal a subliniat că marea majoritate a oamenilor care i-au rămas alături au dat dovadă de caracter „fiindcă se luptă cu un întreg sistem”. „Această competiție internă în Partidul Național Liberal a generat o selecție. Marea majoritatea a oamenilor care au rămas lângă mine, fiindcă se luptă cu un întreg sistem, au dat dovadă de caracter. (…) Dacă erau oportuniști sau dacă n-ar fi avut coloană vertebrală, nu ar fi avut caracter, ar fi cedat la presiunile care au fost făcute. Adrian Oros a fost amenințat cu demiterea și, cu toate acestea, a rezistat. Alexandru Nazare chiar a fost demis din funcție, un ministru cu rezultate deosebite, un ministru serios, un ministru meticulos, un ministru care a implementat foarte multe lucruri importante, și a fost înlocuit cu domnul Vîlceanu, prietenul domnului Cîțu, care nu știe rata inflației, nu știe că sunt trei salarii minime pe economie și de atunci nu prea a mai apărut în declarații de presă ca ministru de Finanțe că probabil precaritatea culturii sale generale în domeniul finanțelor ar fi fost și mai vizibilă”, susține Ludovic Orban.

Ludovic Orban îi avertizează pe Florin Cîțu și susținătorii săi, din PNL. PSD, AUR și USR așteaptă cu nerăbdare alegerile anticipate, care s-ar putea organiza, în condițiile în care #echipaCâștigătoare va continua să-l susțină pe premierul demis, în prezent interimar.

Ceea ce nu înțeleg cei din conducerea PNL este că PSD, AUR și chiar și USR nu au niciun motiv să se teamă de alegeri anticipate, pentru că ei stau mai bine în sondaje, față de scorul pe care l-a obținut la alegerile parlamentare. Din acest motiv, există la ora actuală o majoritate parlamentară destul de largă a unor formațiuni politice care nu doar că nu resping ideea anticipatelor, dar chiar s-ar bucura să fie anticipate. La momentul de față, singura formațiune care sigur nu-și dorește alegeri anticipate este PNL, pentru că PNL pur și simplu s-a prăbușit”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit estimărilor lui Orban, PNL și-a pierdut aproape jumătate din electorat, de când Cîțu, Bogdan, Turcan și alți membri ai #echipeiCâștigătoare au preluat frâiele partidului. „De când a apărut așa-zisa #echipăCâștigătoare, care este, de fapt, o gașcă demolatoare, care nu are niciun plan, decât să se mențină cu orice preț la putere, PNL s-a prăbușit, literalmente de la 27-28%, scor pe care l-a înregistrat relativ constant în primele șase luni ale anului, a ajuns la un scor greu de estimat astăzi, la sub 15%. Iar ceea ce se întâmplă, literalmente frizează iraționalul”, a mai avertizat Ludovic Orban.

Fostul preşedinte liberal Ludovic Orban spune că, la ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL este el, şi nu Florin Cîţu.

La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie”, a declarat la B1 TV, Ludovic Orban.

Întrebat dacă are în vedere crearea unui nou partid politic, care s-ar numi Forţa Liberală, Orban a răspuns: „Dacă o să am, în urma unei analize foarte serioase, dacă o să iau decizia de a construi o nouă forţă politică, o voi face doar pentru că ea este necesară pe piaţa politică şi pentru că este nevoie ca marea majoritate a oamenilor care au o gândire liberală, care au opţiuni de centru-dreapta să fie reprezentaţi în mod onest, profesionist, cinstit, pentru că din păcate astăzi cei care sunt la butoane practic au scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetăţenii”.

Fostul preşedinte liberal Ludovic Orban a comentat vineri seara decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a îi încredința lui Dacian Cioloș misiunea de a face un nou guvern, după ce USR, PSD și AUR au votat moțiunea de cenzură prin care Florin Cîțu a fost demis de la Palatul Victoria.

Ludovic Orban a spus că Iohannis nu putea să îl desemneze pe Cîțu din cauză că ar fi încălcat o decizie a CCR. „Dacă Florin Cîțu era desemnat, președintele nu putea să îl desemneze pentru că era o decizie a CCR din 2020, când președintele m-a desemnat pe mine, iar PSD a contestat la CCR și aceasta a decis că un premier căzut la moțiune nu poate fi desemnat imediat. Desigur, e o prostie. Dacian Cioloș s-a autopropus în timpul campaniei interne a USR să fie premier și nu a mai putut da înapoi. Are șanse foarte mici să obțină votul de la alte formațiuni politice. E o tăcere din partea PSD, care nu s-a pronunțat pe subiectul ăsta.”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Orban: „La ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL sunt EU!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *