Orban, la Conferinţa Preşedinţilor Parlamentelor UE: „Procesul de digitalizare din România e în curs de dezvoltare. Internetul e folosit pentru… campanii de fake news”

Ludovic Orban, președințele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat luni, la Conferința Președinților Parlamentelor UE, că procesul de digitalizare în România e în curs de dezvoltare și că acesta reprezintă unul dintre pilonii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Orban a mai susținut că educația este importantă în combaterea dezinformării și, astfel, în consolidarea instituțiilor democratice.

Orban a participat, luni, la Conferința Președinților Parlamentelor Uniunii Europene, desfășurată prin videoconferință. Tema conferinței de anul acesta a fost „Digitalizarea și transformarea spațiului public – riscuri și oportunități pentru democrația reprezentativă”.

Am transmis, cu acest prilej, în contextul viitorului Uniunii Europene, că digitalizarea reprezintă unul dintre pilonii Planului Național de Redresare și Reziliență, iar procesul de digitalizare din țara noastră este în curs de dezvoltare.  La Camera Deputaților, toate proiectele de lege depuse și adoptate, agenda parlamentarilor și informațiile despre activitățile din comisii sunt publicate pe pagina de internet a instituției, iar ședințele de plen sunt transmise live. Internetul reprezintă un instrument util pentru promovarea democrației dar poate fi folosit și în scopuri nocive, cum este exemplul campaniilor de fake-news. De aceea este importantă educația în combaterea acestor dezinformări, întrucât aceasta consolidează instituțiile democratice”, a fost mesajul transmis de Ludovic Orban la Conferința Președinților Parlamentelor UE.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.