Orban își face GRUP PARLAMENTAR și îl DISTRUGE pe Cîțu: „El NU mai e nimic! Singura problemă a lui Iohannis e că NU va rămâne NIMIC din el și PNL!”

Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că, aşa cum a anunţat deja, va pleca din partid în momentul în care PNL va face guvern cu PSD. El l-a atacat pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, astfel că şi-a ales ca partener PSD-ul. „Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a arătat Orban.

Am anunţat de două luni, dacă PNL face guvern cu PSD, voi pleca din Partidul Naţional LIberal”, a spus Orban. Despre faptul că atunci când s-a format USL a rămas în partid, el a precizat că era mai tânăr. Orban l-a criticat dur pe Florin Cîţu: „Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el”, a spus fostul lider PNL, arătând că „bătălia era schimbarea sa din fruntea partidului”.

Dacă mă întrebaţi pe mine de ce Iohannis a utilizat toate pârghiile pentru a mă schimba, era exact acest proiect cu PSD”, a arătat Orban, precizând că şeful statului ştia despre el că niciodată nu ar fi fost de acord cu acest proiect cu PSD şi ar fi preferat Opoziţie.

Orban a spus că nu era necesar ca PNL să fie în Opoziţie, pentru că a construit o coaliţie care putea funcţiona patru ani de zile.

De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban. Fostul preşedinte PNL a spus că îl deranjează că astăzi PNL este ”o copie nereuşită a PSD”. ”La ora actuală nu e nicio diferenţă între conducerea PNL şi PSD, poate doar în mai rău”, a mai spus Orban.

Înntrebat dacă a existat o înţelegere între el şi Florin Cîţu ca acesta să meargă la BNR, Orban a răspuns: „A fost o discuţie legată de subiectul ăsta. De altfel, se vede că el şi-a reglementat relaţiile cu BNR, încă din perioada când era ministrul Finanţelor, în guvernul pe care l-am condus eu”.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că el personal nu îi mai recunoaşte pe Florin Cîţu şi pe Klaus Iohanis, care au „un comportament iraţional”, împotriva oricăror evidenţe. În plus, el a criticat şi „conducerea descreierată” a PNL, care nu are nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Iohannis. Orban a mai spus că preşedintele preferă Ministerul Justiţiei, dintre ministerele avizatoare, la împărţirea portofoliilor.

Toată conducerea asta descreierată, care nu are nu are altceva în cap decât să asculte ordinele lui Iohannis a fost parte la această decizie şi este la fel de vinovată”, a spus Ludovic Orban. El a continuat: „Eu, pe Cîţu şi pe Iohanis, eu personal, nu îi mai recunosc. Oamenii ăştia, parcă le-a luat Dumnezeu minţile, au un comportament iraţional, împotriva oricăror evidenţe”. Despre relaţia pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a spus: „Nu am acceptat orice, iar PNL a avut o autonomie decizională foarte puternică”, arătând că îi este greu să spună cu ce a fost de acord şi cu ce nu a fost de acord în cei patru ani. Întrebat ce ministere îşi doreşte preşedintele Klaus Iohannis, Orban a spus: ”Cu siguranţă Apărarea, Externe, Educaţie şi Justiţie”.

El a menţionat că, atunci când a avut negocierile cu cei de la USR, dintre ministerele avizatoare preşedintele i-a spus că preferă Ministerul Justiţiei. „Am hotărât atunci că nu poţi conduce Guvernul optim dacă nu ai Finanţele şi am preferat Finanţele”, el explicând că acest minister este important pentru că el controlează toată circulaţia banilor în România, legislaia fiscală. ”Practic, niciun ban nu se cheltuieşte fără viza de control preventiv, niciun obiectiv nu se face”, a mai spus el. Fostul preşedinte PNL a mai spus că el nu ar fi stat niciodată la masă cu PSD.

Nu e târziu să se ridice şi să plece, să-şi ceară scuze faţă de oamenii care ne-au votat şi să reia discuţiile cu USR”, a afirmat Orban. Întrebat atâta timp cât PSD va considera necesară prezenţa la guvermnare. Dacă PSD va simţi că pierde din guvernarea cu PNL şi vă garantez că pierde, că nu are cum să câştige”, a mai spus Orban, confirmând că la un moment dat cineva va da pe altcineva afară de la guvernare.

Problema este că nu cred că PNL va mai avea capacitatea de a reface o altă majoritate parlamentară, în cazul în care dă PSD-ul afară. Oricum, simplul fapt că stai la masă cu PSD ca să negociezi formarea unui guvern, deja te compromite. Nu te mai spală şapte ape. Dacă mai şi faci Guvern, înseamnă că trădarea e totală şi de definitivă, înseamnă că nu ţii cont de ceea ce au spus oamenii”, a arătat Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că încă nu a decis ce nume va avea partidul pe care îl va înfiinţa dar a arătat că vor avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor. Despre posibile colaborări pe scena politică, el a spus că în afară de USR nu există alte partide, eventual PMP, care însă „ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Digi24, că încă nu a decis ce nume va avea partidul pe care îl va înfiinţa dar a arătat că vor avea grup parlamentar, cel puţin la Camera Deputaţilor. Despre posibile colaborări pe scena politică, el a spus că în afară de USR nu există alte partide, eventual PMP, care însă „ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”.

Nu stabilesc eu cum se numeşte partidul, o să adun oamenii atât din interiorul PNL cât şi din afara PNL, pentru că sunt foarte foarte mulţi oameni care mi-au transmis dorinţa de a adera la o construcţie pe centru-dreapta care nu sunt membri PNL”, a spus Orban, întrebat despre noua formaţiune pe care o va lansa după ce va pleca din partid.

Fostul lider PNL a arătat că va hotărî împreună cu ceilalţi membri ce nume va avea formaţiunea, dar în mod clar va avea „un element liberal, naţional, principii ale creştin-democraţiei şi conservatorismului”.

Despre partidele cu care ar putea colabora noul partid, Ludovic Orban a spus că, la ora actuală, în afară de USR nu crede că există o altă formaţiune cu care poate colabora.

Eventual PMP, dar este în afara Parlamentului şi am văzut că ciocăneşte la uşa echipei câştigătoare”, a spus el. În privinţa AUR, Orban a arătat că acest partid trebuie să se definească, pentru că deocamdată a crescut pe nişte teme legate de pandemie care nu reflectă o cristalizare doctrinară şi mai ales o poziţionare, mai ales politică. „În afară de USR, îmi este greu să vorbesc despre un posibil partener”, a arătat el.

Ludovic Orban a mai anunţat că noul partid va avea grup parlamentar, în Camera Deputaţilor. Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, spune că o construcție precum cea dintre PSD și PNL va rezista atâta timp cât ea va fi necesară social-democraților. Despre un guvern PSD – PNL, Orban spune că e „împotriva voinței dominante a alegătorilor celor două partide”. Întrebat, sâmbătă, la Digi 24, cât va rezista construcția PSD – PNL, Orban a spus tranșant: „Atâta timp cât PSD va considera necesar prezența la guvernare. Dacă PSD va simți că pierde din guvernarea cu PNL – și vă garantez că pierde – e gata”, a spus Orban.

Ludovic Orban a precizat că a văzut analizele sociologice privind soluționarea crizei. Astfel, un guvern PSD ar avut un sprijin mai mare decât un guvern PSD – PNL.

Aproape două treimi din votanții PNL nu erau de acord ca PNL să intre în guvern cu PSD și peste jumătate din votanții PSD nu erau de acord ca PSD să intre în guvern cu PNL”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

Potrivit lui Orban, un guvern PSD – PNl este unul „împotriva voinței dominante a alegătorilor care au votat cu cele două partide”. Întrebat cine va rămâne în Guvern și cine va fi dat afară în cazul în care PSD și PNL nu se vor mai înțelege, Ludovic Orban a spus: „PNL nu cred că va mai avea capacitatea să refacă o altă majoritate parlamentară dacă dă PSD afară”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.