Orban își anunță DEMISIA din PNL: „Practic, partidul NU mai există! Iohannis conduce PNL prin ucazuri! Politica nu se face prin ordin!”

Ludovic Orban a declarat joi seara că decizia ca generalul în rezervă Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier a PNL i-a aparținut președintelui Klaus Iohannis, nicidecum conducerii partidului. Orban a spus că PNL a ajuns o prelungire fără voință, iar conducerea sa nu are coloană vertebrală, nici păreri.

Decizia de a-l propune pe dl Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabilește în Consiliul Național! Ședința de azi a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbatere în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost o informare că va fi propus Ciucă. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac, unde au participat un număr restrâns de persoane, la întâlnirea cu Iohannis. Veniseră să se bată ăștia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Cîțu. Au plecat cu ce le-a ordonat președintele – respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există, forurile statutare nu mai există. PNL e o prelungire fără voință, care nu ține cont de voința cetățenilor. E o conducere fără coloană vertebrală, fără păreri, care primește dictatele”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

El a anunțat că săptămâna viitoare, după ce PNL a decis să meargă pe mâna lui Nicoale Ciucă, își va da demisia din grupul parlamentar al PNL. Potrivit acestuia, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l impune premier pe Nicolae Ciucă, „la înțelegre cu PSD”, reprezintă „o trădare gravă” a românilor care l-au votat atât pe Iohannis, cât și PNL-ul.

Apropo de decizia de guvern minoritar. Noi luasem altă decizie înainte de congres, care a fost votată în unanimitate la propunerea mea, că nu vom face nicio înțelegere cu PSD. Iar formula normală, firească era să încerci să refaci coaliția. Nu s-a întâmplat. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forța conducere PNL de a-l impune pe Ciucă, la înțelegere cu PSD e o decizie care reprezintă o trădare gravă a alegătorilor care au votat cu Iohannis și în primul tur, și în al doilea, o trădare gravă a electoratului care a votat PNL tocmai pentru a ține departe de guvernare PSD, pentru a forma o coaliție de guvernare de centru dreapta. Azi, printr-un guvern minoritar învestit din mila PSD, fără o majoritate parlametară care să susțină reformele necesare, pur și simplu va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme, de a asigura dezvoltarea României”, a declarat Ludovic Orban.

Orban susține că Iohannis a dorit să-l desemneze pe Ciucă și după alegerile parlamentare, însă el nu ar fi fost de acord: „Chiar nu-mi pasă ce gândește domnul Cîțu. Eu l-am susținut pe Cîțu, împreună cu Iohannis, pentru că aveam spectrul acestei desemnări Ciucă. Eu nu aș fi acceptat niciodată să susțin ca premier un om care este militar. România este o țară democratică, nu guvernăm prin ordine militare. Politica nu se face prin ordin.Nu mi se pare deloc o desemnare potrivită. Domnul Ciucă practic nu i s-a uscat cerneala după adeziune, nu are niciun an în PNL. Domnul Ciucă face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funcții publice fără să aibă o carieră politică în spate. Pur și simplu se trezesc în funcții. Și Klaus Iohannis este un astfel de exemplar. A apărut pe turnantă. Sunt și alți astfel de oameni care te miri cum au reușit să ajungă în funcții”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, joi, la B1TV, că Florin Cîțu va rămâne șeful PNL atâta timp cât execută „orbește” ordinele lui Klaus Iohannis.

Îmi aduc aminte discursul de susținere de la Congres, în care Klaus Iohannis i-a mințit pe cei 5.000 de delegați PNL că va fi premier Cîțu până în 2024, că nu are niciun motiv să demisioneze, ca e cel mai bun premier. A scăpat de mine, l-a pus pe Cîțu președinte la PNL. Cîțu a ajuns președintele partidului și a fost trimis la plimbare scurt. Cîțu e un pion sacrificat. Probabil că Iohannis îl va ține la partid, pentru că Cîțu nu poate conduce partidul. Cîțu va rămâne doar câtă vreme îl va asculta orbește pe Iohannis. Iohannis îl ține șef la PNL, aproape două treimi din conducerea partidului este controlată într-o formă sau alta și răspund la comenzile lui Iohannis. Lui îi convine să fie un președinte ca Cîțu, că de fapt tot el conduce PNL, conduce prin ucazuri (ordin, decret)”, a spus Orban.

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, consideră că desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru nu este potrivită. Orban susține că Iohannis a dorit să-l desemneze pe Ciucă și după alegerile parlamentare, însă el nu ar fi fost de acord.

Chiar nu-mi pasă ce gândește domnul Cîțu. Eu l-am susținut pe Cîțu, împreună cu Iohannis, pentru că aveam spectrul acestei desemnări Ciucă. Eu nu aș fi acceptat niciodată să susțin ca premier un om care este militar. România este o țară democratică, nu guvernăm prin ordine militare. Politica nu se face prin ordin. Nu mi se pare deloc o desemnare potrivită. Domnul Ciucă practic nu i s-a uscat cerneala după adeziune, nu are niciun an în PNL. Domnul Ciucă face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funcții publice fără să aibă o carieră politică în spate. Pur și simplu se trezesc în funcții. Și Klaus Iohannis este un astfel de exemplar. A apărut pe turnantă. Sunt și alți astfel de oameni care te miri cum au reușit să ajungă în funcții”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.