Orban înființează partidul FORȚA DREPTEI. Deputatul Bola: „Ne vedem ca ALTERNATIVĂ pentru toți liberalii autentici!”

Fostul lider PNL Ludovic Orban și-a anunțat, marţi, la Parlament, noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a decis să plece din Partidul Naţional Liberal. Orban a decis să părăsească partidul după ce PNL a decis să facă alianţă cu Partidul Social Democrat. Acestuia i s-au alăturat, în momentul demisiei, alţi 15 parlamentari de la PNL.

Orban a anunțat, marți, nașterea partidului Forța Dreptei – numele fiind temporar, până la primul Congres. „Conducerea PNL a decis să fie a 5-a roată la căruța PSD”, a acuzat Orban. Noul partid liberal „este o necesitate, nu mai există formațiune de dreapta cu soluții pentru a-i reprezenta pe cei din România dinamică, activă, cinstită, corectă”, a adăugat fostul lider PNL.

Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul și care și-au pus speranțele în PNL. Ei au săvârșit o gravă trădare față de acești oameni care au crezut în PNL, preferând să stea la guvernare în bagajele PSD, preferând să aruncă îi aducă la guvernare din motive pe care nici astăzi nu reușesc să le înțeleg. (…) Au fost în stare să voteze un Guvern în care e domnul Grindeanu, cu doamna Firea… Au scos de la naftalină personaje care sunt profund displăcute, mai ales de românii care cred în valorile de centru dreapta. Facem o construcție care presupune în mod cinstit și onest de a face politică”, a spus Orban.

La Constanța, formațiunea politică a lui Orban va fi condusă de deputatul Bogdan Bola, care ne-a precizat faptul că este convins că vor avea succes, chiar dacă au plecat din PNL cu durere în suflet:

„Ne vedem ca alternativă pentru toți liberalii autentici, care sunt deziluzionați de noul USL dar și pentru acei cetățeni care încă nu și-au format o opțiune de vot. Am toată încrederea că vom avea succes și cu toate că ne doare sufletul că noi am plecat din PNL – și cu mare părere de rău față de ce a ajuns PNL, noi suntem convinși că cetățenii nu își vor pierde încrederea în centru-dreapta”, a spus deputatul Bola, pentru TOMIS NEWS.

Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi PNL s-a produs în momentul în care PNL a oficializat alianţa cu Partidul Social Democrat. Anterior, acesta a părăsit, în luna octombrie, grupul parlamentar al PNL, devenind deputat neafiliat. Fostul lider PNL Ludovic Orban declara, după şedinţa conducerii partidului în care s-a validat guvernarea cu PSD, că părăseşte formaţiunea. „Începând de astăzi, pentru mine Partidul Naţional Liberal a murit, e adevărat, în pat cu PSD!”, spunea el.

Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal şi şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu ceilalţi 15 parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid. Ceilalţi parlamentari care şi-au înregistrat demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.