Orban îl trage de urechi pe consilierul lui Lupu (Consiliul Județean Constanța), Victor Paul Dobre: „Este ÎN AFARA deciziilor PNL când solicită în instanţă pensia specială!”

Președintele Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că vicepreşedintele PNL, gălăţeanul Victor Paul Dobre, se plasează „cu siguranţă în afara deciziilor PNL” pentru faptul că acesta a solicitat în instanţă acordarea pensiei speciale, după ce acest privilegiu a fost eliminat prin votul Parlamentului.

Victor Paul Dobre este, din 2017, vicepreşedinte PNL pentru Regiunea Sud-Est şi a fost deputat PNL timp de patru mandate (2000-2004, 2008-2021, 2012-2016 şi 2016-2020). Luna trecută, acesta a acţionat în instanţă Parlamentul României, cerând acordarea pensiei speciale, acţiune pe care au iniţiat-o, în ţară, peste 120 de actuali sau foşti parlamentari. Întrebat despre acest gest al vicepreşedintelui Victor Paul Dobre, Ludovic Orban a spus că PNL a fost singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale şi că, odată ajunşi la guvernare, liberalii, împreună cu partenerii USR-PLUS, au introdus în Parlament decizia de anulare a acestor pensii speciale, iar acţiunea în instanţă este „contrară deciziilor şi poziţionării PNL”.

Este în afara deciziilor PNL. PNL este singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari şi odată ce am ajuns la guvernare, alături de partenerii noştri USR-PLUS, am reuşit să punem pe agenda Parlamentului şi până la urmă să luăm decizia, care s-a luat în unanimitate, de desfiinţare a pensiilor speciale. Faptul că unii colegi au decis individual să iniţieze demersuri pentru a invoca excepţia de neconstituţionalitate este contrar deciziilor oficiale ale PNL„, a afirmat Orban.

Întrebat dacă după gestul făcut de Victor Paul Dobre, acesta mai poate fi susţinut politic pentru o funcţie cum ar fi cea de consul la Odessa, Orban a răspuns: „Nu am ştiinţă despre ce vorbiţi. Aceea nu este o funcţie politică, este o funcţie diplomatică”.

Fostul ministru delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, este din luna aprilie și consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. În total, Mihai Lupu are 9 consilieri, respectiv 4 onorifici și 5 remunerați.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *