Orban îl ASEDIAZĂ pe Cîțu și susține că i-a… CONFISCAT partidul: „A RUPT orice comunicare cu mine! Nu-i e rușine un pic? Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică?”

Ludovic Orban a lansat, joi seara, cu două zile înainte de Congresul PNL, un atac violent la adresa subalternului și contracandidatului său, Florin Cîțu. Pentru prima oară, Orban a răspuns la atacurile lui Cîțu, care a spus, de mai multe ori, că șeful său și-a ales o variantă urâtă de a ieși din politică, după ce președintele Camerei Deputaților a punctat, în campania internă, greșelile premierului și ale echipei sale.

„Eu am aflat de la colegi de-ai mei că va candida, că nu m-a sunat să îmi spună. Am aflat de la colegii pe care i-a chemat la poză. Unii au fost chemați și nu s-au dus, unii s-au dus. Eu nu am vrut o competiție la șefia PNL pentru a nu diviza partidul. Au dus bătălia în spațiul public, au aruncat cu noroi. M-au atacat de parcă erau din zona PSD. Și premierul a avut excese. Eu am dat replici când a fost cazul să dau replici. Premierul, la moțiunea de cenzură, a spus că a tranșat Congresul. Așa ceva este lipsit complet nu de tact, de bun simț, ci de simț politic să faci așa ceva. M-a pensionat… A spus că mi-am ales un mod urât de a ieși din politică! Dar, ce, m-a băgat el în politică ca să spună când o să ies din politică? El decide cine intră și cine iese din politică? Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL, mi-am dedicat viața dedicării ideilor liberale și vine un om, totuși, care este proaspăt, care a trebuit să obțină derogare ca să candideze, i-am votat și eu derogarea. Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe adeziune, nu avea 5 ani vechime, și face el legea, hotărăște el când iese Ludovic Orban din politică? Asta a fost deranjant! Cum să ies din politică? Politica e o vocație. Florin Cîțu s-a transformat, orice om de pe stradă observă. Eu nu am avut nici fițe, nici aroganțe, nu am fugit de presă.”, a afirmat Ludovic Orban la B1 TV.

Ludovic Orban a recunoscut, în premieră, că deși este președintele PNL, el nu mai conduce partidul, după ce Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia formațiunii. Premierul și grupul care îl susține au decis, de multe ori, fără acordul lui Orban, convocarea unor ședințe ale diferitelor foruri de conducere ale PNL. „A rupt orice comunicare cu mine. A creat un grup prin care a confiscat decizia partidului, să nu mai comunice, să nu mai ia decizii cu președintele PNL.”, a spus Ludovic Orban la B1 TV.

Ludovic Orban consideră că Florin Cîțu a fost salvat, până acum, de la demiterea din funcția de premier pentru că moțiunea depusă de echipa AUR-USR-PLUS nu a mai ajuns la vot, așa cum era legal. Orban a recunoscut că legile și Constituția au fost încălcate pentru tergiversarea votului în cazul moțiunii. Președintele PNL a vorbit, joi seara, cu numai două zile înainte de Congresul PNL, despre prezența lui Klaus Iohannis la eveniment.

Nu pot să cred că președintele României va veni la Congresul PNL și să spună cu cine ține. El a spus, de mai multe ori, că nu se implică. Președintele nu poate să intervină în această competiție internă, din punct de vedere moral și constituțional. Dacă susține un candidat și acel candidat câștigă, toată lumea va spune că a câștigat pentru că l-a sprijinit președintele. Dacă cel pe care îl susține pierde, gândiți-vă ce se întâmplă în conștiința civică! Dacă moțiunea ar fi ajuns la vot, ar fi căzut Guvernul. Importante sunt Constituția și legile țării.”, a mai spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.