Orban îl acuză pe Cîțu că transformă PNL în… PCR: „Se ÎNȘEALĂ amarnic! The winner takes it all! Am avut modestia să NU îmi pun #echipacâștigătoare”

Președintele PNL, Ludovic Orban, se arată nemulțumit de modul în care echipa condusă de Florin Cîțu îi atacă pe susținătorii săi:

The winner takes it all (n.r.: câștigătorul ia totul)! Foarte mulți oameni îmi spun că se proferează amenințări: pe tine te rad, tu nu o să ocupi funcție… De altfel au și început să fie dați afară oameni, oameni care mă susțin pe mine. La Timișoara au fost eliminați 17 oameni, ca să nu poată vota. (…) Sunt colegi de-ai mei care au fost dați afară din funcții publice. (…) Nu e corect și nu e normal. Colegii mei care consideră că nu se află în Partidul Național Liberal și își imaginează că sunt în Partidul Comunist în care se fac epurări se înșeală amarnic. Noi suntem Partidul Național Liberal”, a spus Ludovic Orban, luni seara, la B1TV.

Liderul PNL Ludovic Orban spune că atunci când îi neagă rezultatele electorale, echipa lui Florin Cîțu face un deserviciu imens partidului.

Eu am avut modestia să nu pun #echipacastigatoare, deși am adus partidul la victorie. Doar cine are ochelari de cal nu vede evidența, că am luat partidul după un dezastru electoral în 2016 cu 20% la parlamentare față de PSD cu 46,5%, am redat încrederea în victorie și am obținut succese electorale. Oricum, atâtea jigniri cât am suferit în această campanie, dar nu din partea PSD, că stă pe margine și se bucură uitându-se la colegii mei care neagă succesele PNL și superioritatea dobânditaă de PNL în perioada când am condus partidul…”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a declarat, întrebat dacă își va face alt partid în cazul în care pierde șefia partidului, că un asemenea scenariu nu s-a discutat de nimeni din echipa sa.

Eu am mai pierdut competiții în PNL (…) Scenariul ăsta care se vehiculează cu povești care s-ar întâmpla după (Congres), nimeni din echipa mea nu a vorbit despre o posibilă scindare a partidului. Mai degrabă au făcut declarații publice pe acest subiect cei din tabăra Cîțu”, a declarat Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că partidul său are clar o viziune creștină și ea e prevăzută în statut. El a explicat de ce PNL trebuie să apere familia, satul, creștinismul și a punctat că partidul „nu e născut din neant după Revoluție”.

Statutul PNL prevede că programul trebuie să țină cont de valori, principii și idei din cadrul liberalismului, creștin democrației și conservatorismului, așa e statutul. Iar PNL nu e născut din neant după Revoluție. PNL are o lungă istorie…  Are o doctrină și o acțiune politică care a fost manifestată de-a lungul istoriei.  Nu putem să ne facem că nu avem nicio legătură cu trecutul. PNL a avut câteva linii directoare. În primul rând o puternică componentă națională. Am fost un partid care am promovat tradițiile românești, ceea ce este caracteristic națiunii române. Un patriotism minat. Cam așa l-aș intitula. A fost, este și o să fie un partid interesat de dezvoltarea inrastructurii. PNL a apărat Biserica, familia, satul românesc și a fost un promotor al acestor valori. Statutul PNL prevede că moțiunea câștigătoare devine programul politic al PNL. Din cauza asta am fost atent în elaborarea moțiunii cu care m-am prezentat. După victoria devine programul politic al PNL. Cei din PNL știu foarte bine asta. Moțiunea câștigătoare a devenit linia. Am citit o dată moțiunea lui Florin Cîțu. Eu am acordat mai multă atenție asupra educației. Am alocat o atenție mare a elementelor de susținere a capitalului românesc. Hai să fim cinstiți: capitalul românesc e mai stabil. E legat cu rădăcini mult mai puternice”, a spus Orban.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că el mănâncă pâine și a spus cât costă, după ce premierul Florin Cîțu nu a știut să spună care este prețul unei franzele și s-a scuzat spunând că nu mănâncă pâine. Orban i-a dat și un sfat lui Cîțu pe acest subiect.

Dle Orban, cât costă o pâine?”, a fost întrebat liderul PNL.

Ha, ha. Variază prețul. Franzela tradițională costă 1,5 (lei) și există o tendință de creștere a prețului. Eu in general mananc paine feliata care costa cam 6 lei. Cred ca un premier – si aici sunt convins ca dl Citu a inteles – trebuie sa se informeze periodic, chiar saptamanal, asupra unor preturi, nu doar la paine, ci si la motorina sau benzina, la kilowatt la energie electrica, pentru ca ele afeceteaza puterea de cumparare a oamenilor si trebuie sa le urmareasca cu atentie. Cresterea puterii de cumparare si calitatea vietii trebuie sa fie preocuparea permanenta a unui guvernant”, a răspuns liderul PNL.

Liderul PNL Ludovic Orban a mai declarat că nu mai este premier pentru că USR PLUS l-a preferat pe Florin Cîțu și că nu regretă faptul că l-a propus pe acesta prim-ministru. Întrebat dacă regretă că l-a susținut pe Cîțu premier, Orban a zis: „Nu, este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită funcţia (…) pentru care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la 7 luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine. Sigur că, din punct de vedere politic, evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu, dar nu regret, în general numai atunci când este de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul”, a argumentat Orban.

Se întâmplă o mulțime de lucruri ciudate în PNL

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni la B1TV că nu vrea încă să vorbească despre „forțele externe” care s-ar implica în alegerile din partid, dar că se întâmplă multe lucruri „ciudate”.

Asupra acestui subiect prefer saă nu vorbesc. Când o să vreau să vorbesc voi vorbi. Dar cred că pentru un observator care are o minimă experiență, se întâmplă o mulțime de lucruri ciudate care nu au o explicație normală. Și cu asta am încheiat ce aveam de spus pe subiectul ăsta”, a declarat Orban.

El a avertizat, sâmbătă, la Satu Mare, că există riscul ca formațiunea să fie dirijată din afara partidului.

Congresul din 25 septembrie nu este doar despre alegerea mea sau a lui Florin Cîţu ca preşedinte, este şi despre alte multe lucruri. Vrem un Partid Naţional Liberal liber în care deciziile să fie luate de forurile statutare şi de membrii PNL sau acceptăm un partid care să cânte şi după partituri care nu sunt create în interiorul partidului?”, a zis șeful PNL. Orban a s-a referit la acest risc ca fiind posibil în cazul în care liberalii îl aleg pe Florin Cîțu la șefia PNL.

Nu este prima oară când liderul PNL lansează acest avertisment. Liderul senatorilor PNL a acuzat că în partid umblă zvonul unei posibile imixtiuni a DNA și a serviciilor secrete în lupta pentru șefia partidului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *