Orban îi trasează misiune lui Lupu de la Consiliul Județean: „Să RETRAGĂ LICENȚA transportatorilor care nu respectă regulile!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, beneficiază de prima sarcină de serviciu tocmai din partea premierului Ludovic Orban. În ședința de miercuri a Guvernului, Orban a subliniat că trebuie date amenzi drastice transportatorilor care nu respectă normele sanitare pentru elevi și l-a rugat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, să discute cu președinții de consilii județene, după ce aceștia își vor prelua mandate, pentru a controla fără milă transportatorii județeni.

„Atenție specială la transportul elevilor. Trebuie date amenzi drastice acolo unde constatați încălcarea regulilor stabilite prin HG și norme. Nu putem accepta ca firme care trebuie să aibă responsabilitatea protejării sănătății copiilor să încalce cu nerușinare norme elementare care trebuie puse în practică. Domnule ministru Vela: fără milă! Controale la maxim! În general, cunoaștem firmele, nu e acceptabil să îngrămădești copii în mijloace de transport și șoferul să nu zică nimic. Sunt condiții elementare care trebuie asigurate. Intrajudețean, licența o are de la CJ, dar trebuie să luați legătura cu președinții de consilii județene după ce își intră în mandat să retragă licența unde sunt încălcate condițiile stabilite”, a spus Ludovic Orban.

Tribunalul Constanța a validat, marți, 13 octombrie, alegerea lui Mihai Lupu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, din partea PNL.

Mihai Lupu deja are o primă problemă cu transportatorii, tot în privința elevilor, pentru care trebuie să deconteze în regim de urgență costurile în proporție de 50% pentru serviciile prestate:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *