Orban îi lasă în „gura lupului” pe românii care au solicitat amânarea plății ratelor: Vor negocia cu banca reeșalonările

Premierul Ludovic Orban a avut luni seară declarații de presă, în cadrul cărora a prezentat un scurt raport al activității guvernamentale din perioada stării de urgență. Cu acest prilej, Orban a lăudat măsura prin care românii își pot amâna ratele la bănci pentru o perioadă de nouă luni, însă veștile proaste se apropie: aceste întârzieri presupun dobânzi, pe care clienții le vor negocia cu… băncile.

„Adresabilitatea acestei măsuri a fost cea mai largă. M-am uitat la alte țări europene – nici o țară europeană nu a avut adresabilitate către toate categoriile de persoane fizice și persoane juridice. Este o măsură care permite – pe perioada cât este afectată economia – să nu trebuiască să plătească ratele, urmând să își reeșaloneze după ce trec acest moment dificil, reeșalonare după negocieri cu banca. Datele sunt cunoscute de bănci, dar este vorba de peste 200.000 de persoane fizice și juridice care au solicitat suspendarea plății ratelor. Până la 30 aprilie aproape 40.000 de persoane fizice și juridice beneficiau de această măsură”, a spus Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *