Primul ministru Ludovic Orban a declarat miercuri seară, în cadrul ședinței de Guvern, că multe țări din Europa încep să aplice din nou măsuri restrictive pe care și românii le-au cunoscut în primăvară: stare de urgență, lockdown etc. Exemple: Spania, Italia, Cehia, Slovacia ș.a.

Orban a fost suficient de speriat în cadrul ședinței de miercuri seară și le-a precizat miniștrilor că trebuie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, pentru că doar astfel economia poate fi funcțională.

Europa se confruntă cu o creștere dramatică a infectărilor cu coronavirus, situația comparativă cu cele mai multe țări din UE ne-ar putea genera o stare de satisfacție. De cealaltă parte, mărturisesc că ar trebui să fim și mai atenți și mai vigilenți. Este clar că foarte multe țări se confruntă cu creșteri aproape inexplicabile a numărului de cazuri și vedem că multe țări europene iau măsuri de restricție aproape ca în perioada primului val, care ar putea să afecteze economia și care pot să genereze crize sociale extrem de negative. Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preț creșterea numărului de cazuri, păstrând economia într-o stare de funcționare, fără să afectăm locurile de muncă, dar în același timp să implementăm cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *