Orban: „Este nevoie ca CNI să înceapă să funcţioneze. Trebuie SCHIMBAT sistemul de organizare a licitaţiilor”

Compania Naţională de Investiţii (CNI) trebuie să înceapă să funcţioneze, a declarat, sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmând că sistemul de organizare a licitaţiilor trebuie schimbat.

E nevoie ca CNI să înceapă să funcţioneze. Aşa cum funcţionează astăzi, dacă derulează 150, 170 de licitaţii pe an este mult. Veţi aştepta proiecte de la CNI nu în sistemul ăsta. Trebuie schimbat sistemul de organizare a licitaţiilor, ori se transferă sub un anumit prag competenţa de organizare a licitaţiilor către UAT-urile care într-adevăr au cel mai mare interes de a realiza proiectele respective ori se găseşte o altă soluţie, să înfiinţezi structuri în fiecare judeţ sau în fiecare regiune ca să ai capacitatea să creşti derularea procedurilor de licitaţie. Astăzi, cu 2.900 de proiecte aprobate pe lista sinteză, câte dintre ele credeţi că vor putea cu adevărat să fie realizate şi să fie semnate contractele pentru a intra în execuţie? Vă spun eu: 150-170 pe an, aşa cum funcţionează astăzi„, a spus Orban, la conferinţa judeţeană de alegeri a Biroului Politic Judeţean Iaşi.

Preşedintele PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, dar şi contracandidatul său, premierul Florin Cîţu, s-a aflat sâmbătă la Iaşi pentru a lua parte la alegerile pentru conducerea judeţeană a filialei, singurul candidat fiind deputatul Alexandru Muraru, care deţine în prezent funcţia de preşedinte interimar.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *