Orban, după scandalul Simion – Popescu: „Să NU credeți că în urma CIRCULUI din Parlament vă va scădea factura!”

Fostul lider PNL Ludovic Orban atrage atenția că „circul” din Parlament în care protagoniști au fost George Simion și Virgil Popescu nu va rezolva problemele din energie.

Să nu credeți că în urma circului din Parlament vă va scădea factura. Factura va scădea doar dacă majoritatea parlamentară votează proiectul nostru de lege, prin care propunem o soluție foarte simplă de reducere. Statul să nu mai încaseze cel puțin un an de zile sumele de bani aferente unor taxe care cresc foarte mult factura plătită de consumatori. Să reducă TVA la 5% ( de la 19% ), să renunțe la încasarea accizei, a contravalorii certificatelor verzi și a bonusului de cogenerare. Doar prin această măsură, complementară plafonării, facturile pot ajunge la un nivel decent”, a transmis Orban.

PNL reacționează oficial, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Stroe, la incidentele din Camera Deputaților, unde ministrul energiei, Virgil Popescu, a fost luat de ceafă de George Simion, copreședintele AUR, în timpul dezbaterilor pe moțiunea simplă depusă de USR. Stroe cere pedepsirea aspră a unor asemenea derapaje, fără a preciza dacă va fi depusă o plângere penală pentru loviri sau alte violențe (acțiunea penală se pune în mișcarea la plângerea prealabilă a victimei) sau zădărnicirea combaterii bolilor (Simion s-a apropiat la câțiva centimetri de fața ministrului Popescu, fără mască).

„Astăzi violența a urcat la prezidiu în Parlament și a luat cuvântul cu forța. Un ministru a fost atacat explicit. Nu contează subiectul care se discuta. Este de departe cea mai mare amenințare pentru democrația din România din ultimii ani. Și este o recidivă a aceluiași partid, după asaltul asupra Parlamentului din decembrie și alte gesturi similare. Astfel de comportamente sunt peste orice putere de înțelegere. Regia acestor scandaluri, cu mult hate speech și atacuri la persoană, este una evidentă. Nu putem duce în derizoriu și nici nu putem confunda incidentul de azi cu o „dezbatere” obișnuită sau cu un „conflict politic”. Este nevoie de condamnare fermă din partea tuturor celorlalți actori care participă la jocul politic și aceste derapaje trebuie aspru sancționate. Oricâte nemulțumiri ar exista în societate, oricâte încercări am avea în față, deriva spre violență este inacceptabilă, iar cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolați pe scena publică”, scrie Ionuț Stroe, pe Facebook.

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu (PNL), îl numește golan și borfaș pe George Simion, după ce liderul AUR l-a bruscat pe ministrul energiei, Virgil Popescu, în Parlament. Deputatul liberal publică pe Facebook o imagine cu George Simion și un indicator către psihiatrie.

„Ce s-a întâmplat astăzi în plenul Camerei Deputaților, când pentru prima oară un ministru este bruscat verbal și fizic de către un parlamentar care este chiar lider de partid, este o premieră absurdă și care nu trebuie să se mai repete nicodată. Probabil, într-un atac de amnezie, uitând că se află în Parlament, și crezându-se că se află în tribuna vreunui stadion, huliganul George Simion sare la bătaie la susținătorii echipei adverse și cu bădărănie se năpustește la tribuna Camerei Deputaților și aruncă invective la adresa vorbitorului, ministrul Virgil Popescu. Când nu ai argumente și nici exercițiul educației democratice, argumentul cel mai îndemână al agresorului este pumnul. Ca pe tarla, zbieri, urli , doar doar te va crede cineva… Eu consider că este foarte necesar ca parlamentarii cu vădite ieșiri nervoase, în ședințele Parlamentului, să fie supuși unor controale psihiatrice. Motivez această inițiativă , având în vedere faptul că parlamentarii nu sunt supuși controlului la accesul în instituție și pot intra înarmați sau cu alte substanțe interzise. Și nu, în ultimul rând, dar nu mai puțin condamnabil, în plin vârf al valului 5 al pandemiei Covid , deși te pretinzi a fi lider de partid parlamentar, nu respecți reguli de minimă igienă si de bun-simț și țipi isteric la câțiva centrimetri de fața unui ministru, expunându-l la îmbolnăvire, și aici nu vorbesc neapărat de Covid… Sper ca Biroul Permanent al Camerei Deputaților să ia de urgență măsuri și să aplice sancțiuni severe (chiar până la interzicerea accesului la ședințele publice ale Parlamentului pe o perioadă determinată) pentru ca astfel de ieșiri huliganice să nu se mai întâmple!!! Fostul ultras și lider de galerie George Simion, ajuns deputat în Parlamentul României atârnând de coada unui partid care nu are nimic în comun cu democrația și societatea civilizată, ci totul în comun cu tacticile de hărțuire și intimidare ale anilor ’30, când milioane de cetățeni au fost victima abuzurilor fizice și psihice ale legionarilor, a adus astăzi teroarea în Parlamentul României, în plin secol XXI. Suspicionat, pe bună dreptate, că reprezintă agentul de influență al unor puteri străine ostile României și aliaților săi euro-atlantici, George Simion se face vinovat, de astăzi, de infracțiuni de drept comun, ca orice mic borfaș certat cu legea – intimidare, violență, agresiune fizică. Orice zi în care un golan precum George Simion este liber și orice zi în care acest borfaș mic, dar cu pretenții mari, își spune deputat și vorbește de la tribuna Parlamentului este o zi pierdută pentru România și pentru democrația noastră”, scrie Gigel Știrbu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *