Orban, după noul record de infectări: „Trebuie să fim pregătiți și cu ALTE SOLUȚII! Iluzia testării în masă este vândută de PSD”

În ziua în care România a înregistrat un nou record în privința cazurilor noi Covid-19 autoritățile anunță că se pregătesc cu soluții diversificate pentru a gestiona criza cât mai bine.

Deja funcționează în spitalele de urgență aceste secții de spitale Covid. Erau circuite separate. Nu există posibilitatea interacțiunii cu alte secții. Acolo unde managerii pot identifica separarea traseului ele deja funcționează. Pe lângă soluțiile aplicate până azi trebuie să fim pregătiți și cu alte soluții”, a declarat premierul Ludovic Orban, prezent la Iași.

După cum știți 15% din paturile din spitalele de fază 3 o să fie în rezervă în caz că avem nevoie. Asimptomaticii să rămână acasă”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Orban a mai vorbit despre posibilitatea unei testări în masă, după creșterea numărului de cazuri de COVID, aruncând din nou vina pe PSD.

Iluzia testării în masă este vândută de PSD. Acum, am crescut de la câteva sute la peste 30.000 și obiectivul este să creștem la 50.000 de teste zilnice. Au apărut sisteme de testare care pot fi intrduse. Acestea trebuie să fie acceptate la nivel european. Orice tip de testare care este validat la nivelul UE îl vom folosi. Testările se fac la cererea populației fie în funcție de definiția de caz. La noi a crescut numărul de teste zilnice. Vom crește. Această creștere a urmărit nevoia de testare. Nu putem merge să testăm la scară de bloc, așa cum au promis unii. Decontarea testărilorse face în anumite cazuri conform practicilor de la nivel european”, a mai spus Orban.

Premierul a mai fost întrebat despre modul în care Grupul Strategic de Comunicare face publice informațiile despre noile infectări cu COVID-19. Orban a explicat că Guvernul trebuie să se supună unor reglementări internaționale în ceea ce privește comunicarea.

E un mod standardizat realizat de țările europene. Avem niște restrângeri generate de datele personale, dar comunicăm în standardele care se comunică la nivel european”, a explicat premierul.

Orban susține că Guvernul pe care îl conduce se luptă să gestioneze cât mai bine criza Covid-19 din țara noastră astfel încât românii să ducă o viață cât mai normală. Orban a explicat în acest sens că măsurile luate de autorități țin cont de aspectul local al pandemiei.

Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală și economia să funcționeze nomrmal. Putem să atingem aceste obiective dacă avem cooperarea societății, a tuturor vectorilor de opinie, a primarilor aleși. Noi am preferat o abordare nu națională, ci locală; care să țină cont de aspectul local”, a concluzionat Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *