Orban, după decizia CCR: „NU înseamnă că nu se mai dau amenzi!”

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat, miercuri, neconstituțională în ansamblu, Ordonanța de Urgență 34/2020 care majorează cuantumul unor amenzi pe perioada stării de urgență. Sesizarea a fost depusă de Avocatul Poporului.

Premierul Ludovic Orban a criticat în termeni duri decizia Curții, iar joi, după vizitele efectuate la Uzina Dacia Mioveni și Uzina Ford Craiova, a transmis că amenzile se vor da continuare, însă la nivelul anterior Ordonanței de Urgență.

„Amenzile care au fost incluse în ordonanță…noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie… sigur trebuie să așteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a spus Ludovic Orban.

Din 3 aprilie, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut la următoarele valori: cel puţin 2.000 lei şi cel mult 20.000 lei, faţă de valoarea minimă de 100 de lei şi cea maximă de 5.000 de lei, cât erau până la acel moment.

De la începutul stării de urgenţă și până la 30 aprilie, au fost aplicate în România 290.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 570 de milioane de lei. La Constanța, cifra a depășit, miercuri, 14,7 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *