Orban: „Doresc ca țara să aibă parte de conducători care să valorifice șansele oferite de istorie. Obiectivele Unirii Principatelor NU sunt încă pe deplin atinse”

Liderul Forței Dreptei, Ludovic Orban, a transmis, astăzi, un mesaj emoționant cu prilejul zilei de 24 ianuarie, când este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române sub conducerea lui Al I Cuza sau Mica Unire, așa cum mai este cunoscută.

Sărbătorim astăzi unul dintre cele mai îndrăznețe și frumoase acte din istoria noastră. E primul moment al Unirii românilor, cel dintâi, în care înaintașii au dovedit o hotărâre de nestrămutat în a-și croi singuri destinul, în a face pasul decisiv pentru afirmarea noastră ca națiune. Unirea Principatelor Române, în 1859, este începutul construcției României moderne și, cu siguranță, în mod nedrept i se mai spune „mica unire”. Decizia curajoasă de la 24 ianuarie a pus temelia statalității românești, “cheia de boltă” a edificiului național așa cum o numiseră pașoptiștii. Unirea pe care au înfăptuit-o acei înaintași curajoși, acea primă generație politică modernă a României, a fost decizia pe care s-au sprijinit reformele liberale care au modernizat societatea românească, apoi Independența de la 1878, recunoașterea internațională a României și Unirea de la 1918. Prezentul nostru și viitorul României nu ar fi posibile fără marele moment fondator de la 1859! Să ne gândim în această zi la oamenii acestei prime Uniri, cei care au sprijinit dubla-alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Iași și București. Națiunea noastră a fost binecuvântată atunci cu o generație puternică, de patrioți, de oameni politici pregătiți să acționeze într-un moment de grație în care proiectul nostru național se întâlnea cu noul echilibru de forțe din Europa. Îmi doresc ca țara noastră să găsească mereu tăria de a învinge în momente grele pe care le traversează și să aibă parte de conducători care să valorifice pe deplin șansele pe care istoria ni le așază în față, întrucât obiectivele Unirii nu sunt încă pe deplin atinse. La mulți ani, România! La mulți ani românilor de pretutindeni!”, a transmis Orban, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *