Spread the love

Premierul Ludovic Orban a participat joi la ședința de lucru pe tema regulilor de protecție sanitară în campania electorală cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Institutului Național de Sănătate Publică și Autorității Electorale Permanente. După această ședință, Orban a arătat că a cerut mobilizare pentru realizarea anchetelor epidemiologice și la testări.

„Am avut discuții cu directorii DSP, cu șefii de ATI, am evidențiat procedurie, am insistat asupra modului în care se lucrează, solicitând promptitudine. Toate procedurile care se derulează din momentul recoltării, transmiterea  problelor și mai apoi transmiterea informațiilor către DSP-uri, dispunerea măsurilor în funcție de situație. (….) Punem un accent deosebit pe viteza de derulare a ancnhetei epidemiologice, astfel încât DSP să ia decizii de izolare. Am discutat de creșterea capacității de tratare, asigurarea personalului disponibil pentru anchete”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că a discutat cu DSP modul în care va decurge votul la alegerile locale, mai ales în cazul persoanelor infectate cu COVID-19 și a celor aflate în carantină.

„Am discutat despre regulile care trebuie puse pe perioada campaniei, modul de funcționare a birourilor de votare, de derulare a votului, despre regulile ce trebuie instituite pentru cei care nu se pot deplasa sau sunt infectați cu coronavirus, fie că sunt în spital, fie că sunt acasă. Am discutat și despre persoanele carantinate la domiciliu, despre cum o să voteze. Până mâine seară urmează să fie finalizat ordinul comun, îl trimitem la ceilalți lideri politici și vrem să îl adoptăm săptămâna viitoare. Vor fi asigurate măști pentru cei care nu au masca la ei și li se va pune la dispoziție și materiale dezinfectante, pentru că votul se desfășoară în spații închise”, a mai spus Orban.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *