Spread the love

Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una din persoanele alături de care s-a aflat în aceeași platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus, anunţă biroul de presă al Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane, mai transmite Guvernul.

Situaţia a fost generată de faptul că Ludovic Orban i-a acordat un interviu jurnalistului Silviu Mănăstire, de la B1 TV, iar acesta a fost ulterior testat pozitiv cu coronavirus. Premierul s-a aflat în studioul B1 TV marţi, 29 septembrie, iar jurnalistul a fost testat pozitiv duminică.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat luni că va intra în autoizolare după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

„Nici eu nici premierul nu suntem contacți direcți, va urma o autoizolare la birou și testări contra cost”, a declarat Nelu Tătaru.

După ce a participat la un eveniment la Ministerul Fondurilor Europene, Nicuşor Dan anunţă că se autoizolează. Primarul ales al Capitalei a făcut şi un test COVID-19.

„Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului. În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii”, a spus Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei a participat miercuri, 30 septembrie, la o emisiune la B1 TV, alături de jurnalistul Silviu Mănăstire. Acesta din urmă a fost confirmat duminică pozitiv cu COVID-19. În aceeaşi situaţie se află şi Ludovic Orban, care s-a autoziolat. Nicuşor Dan afirmase iniţial că nu are obligaţia de a se autoizola, pentru că nu se încadrează în definiţia legală a contactului.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *