Orban, din nou DEZLĂNȚUIT pe Cîțu, Iohannis și… liberali: „Mi se pare ceva de noaptea minții… Parcă cineva le-a spălat creierele! NU înțeleg!”

Ludovic Orban a spus, marți, într-o conferință de presă, că nu va mai vota a doua oră o învestire a unui guvern condus de Florin Cîțu.

Eu nu voi vota o a doua nominalizare a lui Florin Cîțu. Mai are 10 la sută cotă de încredere. Soluția Cîțu nu mai există, lucrul acesta este evident pentru orice om normal la cap”, a spus Ludovic Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban s-a dezlănțuit marți la adresa lui Florin Cîțu și a lui Klaus Iohannis, după propunerea lui Dacian Cioloș premier.

Trebuie să fii cu ochelari de cal, orb, să nu te uiți în partidul tău și să vezi că ai foarte mulți oameni decenți, serioși, care pot gira funcția de premier. Eu nu mă cramponez neapărat de propunerea formulată de parlamentari. Pe de altă parte, să te duci la negocieri când țara arde, la ușă stă un sac de probleme nerezolvate, să nu te duci să propui o soluție pentru rezolvarea crizei, mi se pare ceva de noaptea minții. Parcă cineva le-a spălat creierele, se duc ca orbeții către prăpastie”, a spus Orban.

Întrebat dacă implicarea lui Klaus Iohannis în politica internă a PNL arată că acesta este interesat să revină în fruntea partidului în 2024, Ludovic Orban a răspuns: „Nu cred. La modul în care s-a implicat în distrugerea PNL, la ce să mai vină în PNL, că dacă se mai implică mult nu o să mai rămână nimic din PNL”.

Ludovic Orban a lansat, marți, un atac fără precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că vrea distrugerea PNL.

Nu găsesc nici o explicație rațională pentru decizia președintelui. PSD a atins 35, AUR a crescut, chiar și USR. Singura formațiune politcă care s-a prăbușit este PNL. Nu înțeleg de ce președintele face așa cu PNL, care l-a susținut. Vrea să-și distrugă partidul care l-a susținut. Problema este că distrugerea PNL duce la lipsa oricărei perspective de guvernare a României”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban susține că varianta alegerilor anticipate e tot mai plauzibilă. Fostul lider al PNL susține că desemnarea lui Dacian Cioloș e doar o capcană, astfel încât Guvernul să pice. În acel moment, spune Orban, și USR ar susține alegerile anticipate.

Există 3 formațiuni politice care si-au demonstrat majoritatea, care își doresc alegerile anticipate. Si USR-ul, după ce o să vadă ca e un eșec desemnarea lui Dacian Cioloș, o să-și dorească alegeri anticipate. Cu tot respectul pentru Dacian Cioloș și pentru buna intenție pe care o are în formarea Guvernului. O să fie evident că ruptura dintre conducera actuală a PNL și USR se va adânci, pentru că Guvernul condus de Cioloș nu o să treacă”, a spus Ludovic Orban, fost lider al PNL.

Ludovic Orban a lansat, marți, un atac și la PSD, după ce Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern.

Perfide și într-un registru pe care l-am mai văzut. PSD a încălcat Constituția pentru a amâna dezbaterea la moțiunea de cenzură a UST. PSD l-a nășit pe Florin Cîțu. Conducerea actuală a PSD una spune, alta gândește și alta face”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Orban, din nou DEZLĂNȚUIT pe Cîțu, Iohannis și… liberali: „Mi se pare ceva de noaptea minții… Parcă cineva le-a spălat creierele! NU înțeleg!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *