Orban DETONEAZĂ PNL: „Cât de nerușinat, de mincinos să fii? Cât de lipsit de respect să fii? Cine poate să îl recunoască pe vizitatorul de la piramide? Nu vreau să zic MUMIA…”

I-a fost vicepremier, dar nu au fost prieteni, ba dimpotrivă! Este povestea de film dintre Ludovic Orban și Raluca Turcan. Foști mari dușmani, cei doi au devenit parteneri în cabinetul liberal. Dar, securea războiului nu a fost niciodată îngropată, iar acum lupta s-a reluat. Turcan a afirmat, întrebată dacă va vota pentru excluderea lui Orban din PNL, că e o decizie pe care o ia „cu mare greutate”, dar, „pe fond, pentru mine ca om politic statutul prevalează şi nu pot să-l interpretez”. Întrebată dacă crede că fostul preşedinte va fi exclus din partid, Turcan a răspuns: „În mod normal, ar trebui să-şi dea singur demisia, aşa ar fi un gest de onoare”. „Pe fond, matematic, Ludovic Orban semnează decizia de predare a PNL-ului în braţele PSD-ului, pentru că asta face: când te lasă fără majoritate parlamentară sau te ameninţă şi foloseşte în detrimentul actului de guvernare numărul de parlamentari pe care îl are, e ca şi cum te direcţionează spre PSD”, a susţinut Turcan.

Ludovic Orban nu s-a lăsat mai prejos și a revenit cu replici dure pentru cea pe care o numea ca venită de pe „centura politică”. El a vorbit despre relația lui Turcan, președinte al PNL Sibiu, și Klaus Iohannis.

Pe doamna Turcan nu trebuie să o sune președintele Iohannis că sună ea la domnul președinte. Nu știu dacă îi răspunde tot timpul. Poate comunică prin SMS. Această expunere. Cât de nerușinat, cât de mincinos să fii? Cât de lipsit de respect să fii? Eu m-am dezafiliat de grupul PNL tocmai în semn de protest pentru discuțiile cu PSD. Eu am spus că nu demisionez și am pus 3 condiții ca să revin. Eu mi-am călcat pe inimă și m-am dus la BPN să împiedic luarea unei decizii să ducă în groapă PNL. Eu cred ”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban trage din toate pozițiile în Klaus Iohannis, după ce președintele a reinterpretat Constituția și l-a desemnat de mai multe ori premier pe fostul lider PNL. Orban îl numește „vizitatorul de la piramide” și „mumia” pe președintele țării. La Realitatea PLUS, Orban a recunoscut voalat că, în mandatul său de premier, Iohannis conducea PNL.

Nu mi-am dat seama. Cine poate să îl recunoască pe vizitatorul de la piramide? Nu vreau să zic mumia… Eu nu îl recunosc. În 2019-2020, am lucrat cu președintele Iohannis în fiecare zi. Știu cât de implicat era. Am avut o colaborare aproape cotidiană. Era foarte important în deciziile politice. El este de nerecunoscut. Eu nu l-am văzut să joace golf, în perioada în care am colaborat. El nu a învins pandemia cu mine, ci s-a luptat efectiv. A fost implicat în toate deciziile luate, inclusiv cele nepopulare. Ce face de când Cîțu și-a anunțat candidatura e o acțiunea care nu are nicio legătură cu interesele românilor. Iohannis bagă PSD în casă, în loc să ai câine care să păzească. Au teamă de Iohannis. Nu le poate face nimic, dar se tem. Se simt cu musca pe căciulă, au schelete în dulap, au contracte cu statul sau au interese directe. La Boc nu e surpriză. I-a zis Băsescu, în 2009, faci guvern cu PSD și a făcut guvern cu PSD. Boc ne-a umilit, nu a venit să voteze, ci a trimis o epistolă printr-un deputat să facem coaliție cu PSD. L-ați mai văzut pe Iohannis în ultima vreme? Nu el stă la masă cu PSD, cu Rareș Bogdan, ceilalți. Nu e doar o trădare a PNL, ci și a PSD față de votanții săi.”, a spus Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Fostul lider PNL Ludovic Orban spune că implicarea președintelui Klaus Iohannis în deciziile liberalilor a prăbușit partidul, cel mai grav aspect fiind că printr-un Guvern cu PSD, PNL își trădează electoratul.

Nu mă întrebați pe mine (cum a ajuns PNL să facă alianță cu PSD). Când am fost președinte PNL ne-am luptat cu un PSD de 46% la parlamentare și am câștigat aproape toate alegerile. De când a apărut în scena ‘Echipa câștigatoare’ susținută de Iohannis, PNL a luat-o pe un trend descendent. Azi nu știu dacă mai avem 15% în sondaje, PSD are în jur de 35%. Cel mai grav este că Iohannis și conducerea nelegitimă a PNL este că trădează electoratul liberal. M-am luptat cu toate puterile mele să nu ajungem aici. În toată cariera mea politică am fost pe partea dreaptă și m-am luptat permanent cu toate avatarurile Partidului Comunist. Poate implicarea neconstituțională în Congres se datorează acestui fapt, pentru că știa Iohannis că nu voi accepta niciodată o guvernare cu PSD. Se face pentru că Iohannis vrea să fie premier după ce termina mandatul de președinte. În campanie am spus că ‘Votezi PNL, scapi de PSD’. Și azi cine aduce la putere PSD? Iohannis și conducerea PNL care acționează împotriva voinței oamenilor care ne-au votat”, a declarat Orban la Realitatea Plus.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *