Orban, despre sectorul energetic: „Guvernul va deschide următoarele apeluri pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie, iar la finalul discuţiilor a apreciat că „sectorul energetic este de o importanţă majoră pentru economia naţională”: „Guvernul va deschide următoarele apeluri pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exerciţiul financiar 2021-2027”, anunţă Orban.

Am avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie. Sectorul energetic este de o importanţă majoră pentru economia naţională, iar dezvoltarea, extinderea reţelelor de gaze, precum şi distribuţia de gaze naturale sunt tratate cu prioritate”, a transmis, vineri, Ludovic Orban.

Acesta a precizat că guvernul pe care l-a condus a alocat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, un miliard de euro pentru extinderea reţelei de gaz din România.

Primul apel de 200 milioane euro al acestui program, ce susţine comunităţile locale în finanţarea proiectelor de investiţii de înfiinţare de distribuţii de gaz, a avut deja loc în luna decembrie.Guvernul actual va deschide următoarele apeluri pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exerciţiul financiar 2021-2027”,a mai transmis Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.