Orban, despre moțiunea de cenzură: „PSD arată că NU respectă democrația”

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică faptul că moţiunea de cenzură a fost mai degrabă menită să rezolve problemele interne ale PSD, fiind depusă „cu spatele la cetățeni și cu fața spre interesul politic al social-democraților”.

„Cu trei luni înainte de alegeri, să depui o moţiune de cenzură arată faptul că nu respecţi democraţia şi că nu înţelegi că până la urmă Guvernul va fi acela pe care îl vor decide românii în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie. (…) Această moţiune de cenzură a venit de nicăieri, a părut mai degrabă o moţiune de cenzură menită să rezolve problemele interne ale PSD şi a fost o moţiune de cenzură depusă cu spatele la cetăţean şi cu faţa spre interesul politic al PSD. (…) Răspunsul nostru la aventura politică pornită de PSD în vacanţa parlamentară l-aţi văzut – am sesizat CCR invocând un conflict juridic de natură constituţională prin care solicităm Curţii să clarificare această problemă. Din punctul nostru de vedere, este neconstituţională depunerea unei moţiuni de cenzură în vacanţa parlamentară. (…) Normal că atât eu, cât şi colegii mei discutăm cu orice parlamentar, le explicăm punctul nostru de vedere. (…) Guvernul pe care îl conduc trebuie să pregătească baza negocierii pentru acordul de parteneriat pentru bugetul Uniunii Europene 2021 – 2027. Trebuie să pregătim planul naţional de rezilienţă şi recuperare, care este indispensabil pentru a putea accesa fondurile europene din cadrul facilităţii de rezilienţă şi recuperare pusă la dispoziţia statelor europene de UE. Guvernul trebuie să asigure deschiderea şcolilor, începerea anului şcolar în cele mai bune condiţii, Guvernul trebuie să se ocupe de pregătirea alegerilor locale, Guvernul implementează deja planul de relansare economică şi investiţii „Reclădim România” i la ora actuală suntem la aproape 90% din actele normative necesare pentru implementarea măsurilor din planul de investiţii şi relansare adoptate şi urmează să adoptăm şi restul de acte normative, după care urmează implementarea tuturor acestor măsuri”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, președintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, susţine că Partidul Social Democrat, iniţiatorul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, nu îşi doreşte să preia guvernarea, pentru că „nu este ușor să gestionezi o criză”.

Eu am toată încrederea că parlamentarii care văd diferenţa între un guvern responsabil – singurul care poate gestiona pentru că ştie în detaliu cum arată lucrurile în acest moment în România, pentru că are competenţa să gestioneze toate situaţiile de criză prin care trecem – toţi parlamentarii care au informaţii şi sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în spaţiul public, chiar dacă în presă sau în opinia publică au anumite declaraţii, ei ne dau semnalul înţelegerii momentului prin care trece România. Aşa încât, să aşteptăm votul din Parlament, să vedem ce se întâmplă. (…) Calculele politice ale unui PSD odihnit, ale unui PSD care de fapt nici nu îşi doreşte să preia guvernarea, pentru că nu este uşor să gestionezi o criză. La câtă competenţă este acolo (la PSD – n.r.), una este discursul public şi alta este determinarea de a se apuca de treabă. Daţi-mi voie să am rezerve că îşi doresc cu adevărat să preia lucrurile în acest moment în România”, a spus Violeta Alexandru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.