Orban, despre exploatarea offshore din Marea Neagră: „Nu am ajuns la nici o concluzie cu Exxon…”

Guvernul condus de Ludovic Orban a transmis reprezentanților Exxon Mobil în România deschiderea sa pentru sprijinirea continuării investiției în proiectul exploatării offshore de gaze naturale din Marea Neagră.

Anunțul a fost făcut vineri de premierul Orban.

CITEȘTE ȘI:

În vară, Exxon a notificat Guvernul PSD că dorește să-și vândă cota de 50% din proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, după numeroase dispute privind cadrul fiscal pentru exploatările offshore, gigantul petrolier ar fi angajat în toamna aceasta consultanți pentru a găsi potențiali cumpărători.

Miercuri, premierul, împreună cu ministrul Economiei Virgil Popescu, a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanții companiei americane de petrol și gaze.

„A fost o discuție în urma căreia nu am tras niște concluzii ci doar am arătat deschiderea Guvernului nostru pentru sprijinirea investitorilor serioși…”, a spus Orban.

CITEȘTE ȘI:

Participația de 50% a Exxon în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră a fost evaluată de consultanții angajați compania americană la 250 de milioane de dolari. Exxon a întocmit în ultimele luni o listă extinsă de active din cel puțin 11 țări pe care dorește să le vândă, parte din procesul de exit din anumite operațiuni de pe patru continente.

În ceea ce privește blocul de mare adâncime din țara noastră Neptun Deep, Exxon a transmis mai multe adrese unor investitori ce ar putea arăta interes pentru achiziția participației companiei americane. Printre acestea și Romgaz sau PGNiG, compania de petrol și gaze controlată de statul polonez.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.