Orban, despre Emil Boc: „A luat partidul de la peste 41% și l-a dus, în 2012, la 17%. În locul lui m-aș feri să dau lecții politice”

Ludovic Orban a declarat luni seara în emisiunea „Bună, România”, că Emil Boc a preluat un partid aflat la peste 40% când era premier și l-a dus la 17 % în 2012. Președintele PNL a făcut această observație în condițiile în care s-a poziționat împotriva lui Ludovic Orban, acuzând lipsa de performanță a acestuia, potrivit B1.ro. De asemenea, Ludovic Orban a mai precizat că parteneriatul cu președintele Iohannis a fost singurul care a funcționat:

„M-aș feri în locul domnului Boc să dau lecții politice despre managementul partidului și să fac aprecieri despre scorul politic pentru că Emil Boc a fost președintele PDL și premier, care a luat partidul după alegerile prezidențiale, era în jur de 40-41%, alegerile prezidențiale din 2009 și din câte îmi aduc aminte. Din 2012 scorul PDL într-o alianță, ARD, a fost în jur de 17% ca reprezentare parlamentară, așa că în materie de învățăminte și de experiență de leadership politic caut întotdeauna să învăț de la cei care în exercitarea mandatului de președinte chiar au avut rezultate. În ceea ce mă privește pe mine, sigur împreună cu echipa, de conducere în parteneriat cu președintele Iohannis -practic parteneriatul între președintele Iohannis și Ludovic Orban a fost singurul parteneriat care a dat rezultate pozitive, atât pentru președinte, cât și pentru PNL, cât și pentru România – caut să învăț de la cei care au performanță”, a spus Ludovic Orban.

Răspunsul lui Boc: Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil, Boc, fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), răspunde afirmaţiilor liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus că Boc nu este în măsură „să dea lecţii politice despre managementul partidului” ori să facă aprecieri cu privire la scorul politic al PNL. Boc îl acuză pe Orban că a cedat Primăria Capitalei, că a cedat ministere importante şi că, în cariera sa politică, a obţinut funcţii după ce a fost ales pe liste ori numit, şi nu ales direct de către electorat.

Am câştigat cinci alegeri directe, nu-mi amintesc ca domnul Orban să fi câştigat vreo competiţie directă, încât să primesc lecţii de la domnia sa. Dimpotrivă, nu ştiu atunci când a candidat uninominal… totdeauna domnia sa, din nefericire, a fost produsul unei liste sau unei numiri în politică, aşa încât e greu să dai lecţii când vii din asemenea ipostaze. (…) Mă aşteptam ca un preşedinte de partid să nu dea trei portofolii – şi anume Fonduri Europene, Dezvoltare şi Transporturi – pentru a-şi păstra propria poziţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o realitate care doare în PNL. Până la urmă, este partidul dezvoltării României, or, pentru a păstra poziţia preşedintelui partidului de preşedinte PNL (preşedinte al Camerei Deputaţilor – n.r.) am dat trei poziţii importante. Pe de altă parte, era bine dacă aveam un procent în urma alegerilor în care să fim noi primul partid cu un procent mult mai mare decât cel pe care l-am obţinut, astfel încât să guvernăm singuri. Nu a fost aşa. Deci, cam aşa stau lucrurile în realitate”, a declarat Emil Boc, luni seară, la Digi 24.

Emil Boc a afirmat că a preluat preşedinţia PDL nu în anii 2008-2009, ci în anul 2005, atunci când formaţiunea care ulterior a fuzionat cu PNL avea 16%. Boc a arătat că la alegerile parlamentare din 2008 a reuşit să învingă PSD, cu 33%, având cu trei mandate mai mult decât PSD.

Deci, în calitate de preşedinte de partid, cu tot respectul pentru domnul Orban, eu nu am pierdut, cum a pierdut domnia sa, din nefericire, în 2020 în faţa PSD-ului, eu am câştigat împreună cu colegii mei şi în parteneriat cu preşedintele României această competiţie politică”, a mai spus Boc.

Fostul preşedinte al PDL a adăugat că în anul 2012, după criza globală, „nu s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan”, ci a mers să candideze uninominal.

Domnul preşedinte Orban s-a ascuns în spatele geamurilor din Modrogan, preferând să nu candideze la Primăria Capitalei şi să dea Primăria Capitalei unui alt partid. PNL-ul a ieşit pe locul 3. M-am dus, după aceea am câştigat şi (…) am considerat că nu mai reprezint un motor pentru PDL singur, deşi câştigasem alegerile locale, şi am lăsat partidul să-şi găsească o soluţie să meargă mai departe”, a mai declarat Emil Boc.

Fostul premier PDL a subliniat că ar fi preferat să aibă această discuţie cu Ludovic Orban direct, nu prin intermediul presei.

Boc a apreciat că ceea ce se întâmplă în PNL este „departe de orice competiţie locală şi corectă între colegi”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Orban, despre Emil Boc: „A luat partidul de la peste 41% și l-a dus, în 2012, la 17%. În locul lui m-aș feri să dau lecții politice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *