Orban, despre contestarea licitației pentru construcţia corvetelor militare: „Mi se pare o hărțuire greu de acceptat”

Primul ministru Ludovic Orban se află, joi, în vizită în județul Constanța, pentru a verifica, printre altele, Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, Șantierul Naval Constanța sau lucrările de restaurare a Cazinoului. 

În cadrul vizitei la SNC, Ludovic Orban a spus despre acțiunile grupului Damen, care contestă licitația pentru pentru construcţia a patru corvete militare multifuncţionale, că i se pare a fi o hărțuire.

Din punctul meu de vedere, pot începe negocierile finale cu Naval Grup-Șantierul Naval Constanța. (…) Mi se pare o hărțuire greu de acceptat. Procesul principal, anume contestația împotriva deciziei de adjudecare a contractului către consorțiul Naval Grup Șantierul Naval Constanța, a respinsă prin hotărâre judecătorească definitivă. (…) Atâta timp cât instanța s-a pronunțat prin hotărâre definitivă pe subiectul principal, decizia de adjudecare, din punctul meu de vedere nu mai există niciun fel de problemă juridică pentru negocierea și semnarea contractului”, a spus Ludovic Orban.

În acest moment, conform MApN, pe rolul instanţelor de judecată sunt înregistrate în total trei dosare în care compania Damen Schelde Naval Shipbuilding (SNS) BV, a formulat cereri în contradictoriu cu Guvernul României sau Ministerul Apărării Naţionale.

Programul în valoare de 1,6 miliarde de euro (1,85 miliarde de dolari) acoperă achiziţionarea a patru corvete, precum şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Programul premierului Orban în județul Constanța presupune o vizită dimineață la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, ulterior la Șantierul Naval din Constanța și Cazinoul din Constanța, iar, spre seară, șeful guvernului va participa la deschiderea hotelului Amfiteatru din Olimp, deținut de omul de afaceri Mohammad Murad.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *