Orban dă vina pe susținătorii lui Cîțu: „PNL a SCĂZUT sub 20% în sondaje! RUPEREA PARTIDULUI o clarificăm după Congres”

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că atacurile venite din partea susținătorilor lui Florin Cîțu au erodat imaginea PNL și au condus la o scădere în sondaje a partidului.

Eu sunt președintele PNL și nu am cum să nu-mi exprim îngrijorarea legată de faptul că, după anunțarea candidaturii și a modului în care au dus campania, în special susținătorii lui Florin Cîțu, PNL a intrat pe trend descendent și astăzi am coborât sub 20% în sondajele de opinie. Este un semnal de alarmă și un îndemn pentru toți aceia care atacă președintele PNL de dimineața până seara numai pentru faptul că este candidat la funcția de președinte al PNL. Eu le cer să se potolească, să înceteze cu toate atacurile.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele PNL, afirmă că după Congresul partidului din septembrie va fi nevoie de anumite clarificări. Întrebat dacă există riscul ruperii PNL după Congres, Orban s-a referit doar la el ca la un garant al unității partidului.

Am fost, sunt și voi fi garantul unității PNL. PNL a venit cu un proiect în fața românilor, suntem partidul care a format Guvernul și obiectivul nostru este dezvoltarea României. (…) Din păcate, competiția internă a generat semne de întrebare serioase pe care noi va trebui să le clarificăm după Congres. În ceea ce mă privește pe mine, câștigarea Congresului înseamnă o concentrare, o dedicare a PNL, a tuturor reprezentanților PNL care se află în funcții pe proiectul de dezvoltare a României. Congresul din 25 septembrie alege președinte PNL. Ceilalți membri ai conducerii vor fi votați în cadrul Consiliului Național care va fi convocat după Congres. Și acolo membrii PNL vor alege cei mai buni reprezentanți dintre candidați pe fiecare funcție. Eu am încredere în membrii PNL. Sunt convins că toți colegii mei au urmărit toată campania și vor veni la Congres cu o analiză serioasă și fiecare va decide pe baza propriei convingeri”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a declarat miercuri că încă așteaptă ca Florin Cîțu să-i ceară scuze public pentru că nu l-a informat în legătură cu incidentul din SUA, menționând că premierul și-a pierdut încrederea, iar acest lucru a afectat și imaginea partidului.

Eu am spus și acum două zile. Problema cea mai mare este că nu a informat opinia publică și colegii de partid cei mai importanți, nu l-a informat pe președintele României, nu m-a informat pe mine, ca și președinte al PNL. (…) Punctul meu de vedere a fost foarte clar. Premierul trebuie să dea informații complete pe orice fel de subiect, pentru că nu va scăpa de întrebările jurnaliștilor până nu lămurește fiecare aspect din cadrul activității sale anterioare. De asemenea, i-am solicitat să-și ceară scuze public pentru faptul că nu m-a informat. Nu cred că abordarea pe care a avut-o este o abordare normală și firească. Din păcate, a pierdut din încredere, atât ca premier, iar pierderea de încredere a afectat și încrederea în PNL. Orice om vede cu ochiul liber”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat cum comentează momentul de rătăcire al premierului, Ludovic Orban a spus: „Nu-l judec. Niciodată nu am avut o discuție cu Florin Cîțu ca să știu ce l-a determinat. Probabil o fi avut vreo situație care i-a generat vreun dezechilibru sau vreo stare sufletească care…nu cunosc aceste amănunte. Aceste explicații trebuie să le dea Florin Cîțu, nu eu”.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, în contextul scandalului din jurul premierului Cîțu, că n-a condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice mărturisind totodată că a luat amenzi de circulație și că a avut permisul suspendat trei luni pentru viteză excesivă.

„N-am condus niciodată sub influența băuturilor alcoolice. Am pus supus frecvent la testul de alcoolemie și nu am consumat alcool la toate teste pe care le-am efectuat. Amendă de circulație am luat în campania pentru prezidențiale din 2004. M-am deplasat la Slobozia unde erau pregătite microbuze și autocare pentru votul multiplu și mergeam cu viteză un pic cam mare și m-a luat radarul și am avut trei luni suspendat permisul. Am avut incidente de-a lungul timpului. M-am răsturnat cu mașina la Iași, dar la fiecare din incidentele pe care le-am avut nu am consumat alcool și de multe ori au fost defecțiuni de natură tehnică”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL, Ludovic Orbanm susține că oricum ar fi convocat BPN al PNL, asta pentru că în 22 august expiră mandatul ministrului de Finanțe. Declarația lui Orban vine după ce europarlamentarul Rareș Bogdan a susținut că liderul PNL nu a dorit acest lucru.

Am primit pe SMS convocarea transmisă de secretarul general. Nu mi-au fost aduse la cunpștință documentele.  Nu sunt de acord cu afirmațiile că eu am refuzat să convoc BPN. Eu n-am refuzat să convoc BPN.  Singurul lucru pe care l-am cerut a fost să port o discuție  cu premierul pe tema candidatului, pentru că dorința mea era să susținem de comun acord un candidat, atât eu, cît și premierul. Oricum aș fi convocat BPN pentru că expiră pe data de 22 august expiră mandatul interimatul ministrului de la finanțe. Sunt un om care respect constituția și legile… E o bazaconie”, a spus Ludovic Orban.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *