Orban, convins că PNL va câștiga alegerile: Bugetul de stat, votat de VIITORUL Parlament

Premierul Ludovic Orban susține că Legea bugetului de stat pentru anul 2021 va fi adoptată de noul Parlament, ales pe data de 6 decembrie. Totuși, la formarea unui nou Parlament procedura este una de durată și Legea bugetului cu greu poate fi adoptată, însă mutarea lui Orban este una strategică, asta pentru că se așteaptă ca în viitorul Parlament liberalii să întocmească o nouă majoritate.

„Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aș prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voința actuală, împrospătată, a românilor. Va fi o oglindă fidelă, Parlamentul ales pe 6 decembrie, a opțiunilor politice ale românilor. (…) Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că există perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a spus Orban.

În acest an, guvernul Orban a adoptat în premieră pentru România bugetul prin asumarea răspunderii executivului în Parlament și astfel a evitat un vot într-un plen reunit în care nu avea majoritate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *