Orban consideră că Florin Cîțu DISTRUGE PNL: „Mi se RUPE INIMA! Dacă porți CĂTUȘE, îți aduci aminte toată viața!”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, luni seară, la Realitatea Plus, despre situația premierului Florin Cîțu și dezvăluirile din SUA, care au provocat pierderi imense pentru PNL:

Nu am stat să-i analizez CV-ul. Nimeni nu-și imaginează, ulterior au apărut informațiile…cine i-a plătit studiile. Un binefăcător din Râmnicu Vîlcea… În momentul în care ești într-o funcție de o așa importanță, trebuie să dai niște răspunsuri care să fie lămuritoare. Chiar dacă lucrurile pe care le de spus nu sunt întotdeuna convenabile. Adevărul iese ca uleiul la suprafață. Astfel de răspunsuri nasc semne de întrebare suplimentare. Sunt foarte îngrijorat. Florin Cîțu nu este doar un membru al PNL. Orice face Florin Cîțu, bine sau rău, face bine sau rău partidului. A provocat o pierdere masină de încredere în Florin Cîțu și PNL. Mi se rupe inima că munca noastră de 4 ani de zile este pusă în umbră de niște dezvăluiri care, în mod normal, ar fi trebuit să apară mai demult. Sunt puse la îndoială credibilitatea și moralitatea premierului„, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni la Realitatea PLUS că premierul Florin Cîțu răspunde arogant și anormal la întrebările despre trecutul său:

Nu era tânăr, nu avea 18-20 e ani. Era la studii doctorale. Dar sunt momente când se poate întâmpla în viața unui om. Ce a deranjat este că a omis să informeze opinia publică. Asta a deranjat, omisiunea de a face public. Era de 10 ori mai ușor dacă povestea el… Și pe urmă stilul ăsta evaziv, chiar arogant, de a raspunde la întrebări. Era mai simplu dacă își cerea scuze… De fapt asta deranjează cel mai mult. Și la asta cu creditul el trebuie să răspundă la întrebarea „Domn’e, e adevărat că ai cheltuit de pe card suma? Și ai plătit sau nu? Nu că judecatorul nu a judecat pentru că firma de recuperare… Este adevarat că ai cheltuit o sumă de bani din credit? Ai dat banii înapoi?”, a zis Orban.

„Important este că el, premier în funcție, în momentul când a apărut informația, el trebuia în primul rând să își ceară scuze, să dea lămuriri complete pe tema asta, nu când îl întreabă „Ați purtat cătușe?” să zică „Nu îmi aduc aminte”. Păi eu cred că dacă porți cătușe ții minte toata viața. Răspunsurile astea ‘Nu ltiu’, ‘Nu îmi aduc aminte’, astea nu sunt rpspunsuri normale. Episoade de genul ăsta te marchează”, a adăugat liderul PNL.

Ludovic Orban nu crede că președintele Klaus Iohannis l-a ales pe Florin Cîțu pentru a-l susține în competiția pentru șefia PNL. Orban a precizat, luni seara, că Iohannis va vorbi despre noile subiecte care îl vizează pe premierul Cîțu:

Faptul că au apărut într-o împrejurare publică se datorează modului în care a fost organizat evenimentul. Au primit invitații. Și eu am primit invitație, dar nu am avut cum să mă duc, am avut un alt program. Nu cred că e un semnal public. Eu sunt convins că președintele Iohannis va face declarații publice, va răspunde la întrebări. Sunt profund afectat de ceea ce se întâmplă. PNL are 150.000 de membri, mii de primari și consilieri care își fac treaba și totul este afectat și de decizia de a se face această competiție în partid.”, a precizat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Ludovic Orban a explicat cum a ajuns Florin Cîțu, dintr-un ilustru necunoscut, senator și vicepreședinte în PNL, la numai o lună de la înscrierea în partid, în 2016. Orban a precizat că actualul premier nu a fost preferatul său pentru funcția de ministru de Finanțe și nici a președintelui Klaus Iohannis:

Nu am avut niciun fel de informații legate de problemele apărute în spațiul public: nici în discuțiile personale, nici în procedurile legale. Domnul Cîțu s-a înscris în octombrie 2016 și a fost pe listele de la Senat la alegerile din 2016 și pus pe listele de București de Alina Gorghiu, probabil de Isar. Eu nu eram președinte. Nu mai țin minte în 2016 ce a zis Organizația de București. Eu în 2016 m-am retras din viața politică, nu am candidat în 2016, ca urmare a unui dosar care mi-a fost instrumentat înainte de începerea efectivă a campaniei de locale, candidat fiind din partea PNL la funcția de primar general. Florin Cîțu a fost verificat pentru că a fost ministru de Finanțe. Nu Alina Gorghiu m-a convins să îl susțin pentru poziția de vicepreședinte al PNL pe Florin Cîțu, stați liniștit, nici domnul Isar, nici domnul Iohannis. A fost decizia mea. Ca ministru de Finanțe am avut o altă primă preferință, am fost refuzat. M-am consultat cu președintele A României, am avut un short-list cu 3-4 nume. Nu a fost impus de președintele Iohannis ca ministru de Finanțe. A fost mâna dreaptă a mea. Am colaborat foarte bine, în calitate de premier, cu el ministru de Finanțe.”, a spus Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *