Spread the love

Premierul Ludovic Orban a fost prezent, luni, de la ora 16.00, în Camera Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, la dezbaterea pe tema achiziţiilor făcute de Unifarm în contextul pandemiei de COVID-19. Dezbaterile au avut loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema a fost „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice”.

Ședința a fost condusă de președintele Camerei, Marcel Ciolacu și au fost prezenți 143 de deputați dintr-un total de 329.

Marcel Ciolacu

Orban și-a prezentat punctul de vedere cu atacuri la adresa PSD, arătând că social-democrații încearcă să creeze o legătură între el și cercetarea penală.

„Se încearcă crearea unei legături inexistente între mine și guvernul pe care-l conduc cu o cercetare a unei instituții a statului. PSD caută să arunce în spatele meu, într-un mod insiduos, să facă legături fără nici un fel de fundament între mine și activitatea unei instituții, este adevărat că există o anchetă în curs și e cea mai bună dovadă a faptului că instituțiile din domeniul justiției își fac datoria. Justiția să pedepsească pe oricine a făcut infracțiuni. Subiectul nu are legătură cu activitatea mea ca prim-ministru. (…) Nu mă așteptam din partea PSD să deschidă un astfel de subiect. În ianuarie 2017, PSD a declanșat o adevărată luptă împotriva justiției, împotriva DNA. (…) Orice încercare de aruncare cu noroi împotriva mea prin ventilator este sortită eșecului”, a spus Orban.

Ludovic Orban

Din partea PSD a vorbit Marcel Ciolacu, care a arătat că liberalii, cu cinism, au ținut românii în case și și-au îmbogățit firmele de casă cu tot felul de apropiați de partid. Ciolacu i-a precizat lui Orban că lațul se strânge și i-a promis, din nou, depunerea unei moțiuni de cenzură.

În Parlamentul României nu a fost modificat niciodată Codul penal, iar CCR este o instituție care fac parte din statul român, pe care o atacați zilnic! De patru luni vă spunem: guvernați, nu mai furați! Ați profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulați toți clienții politici, ați sfidat suferința românilor, restricțiile impuse oamenilor de rând – pentru dvs. nu au existat reguli și lege. Ați ținut români închiși în case, distrugând economia, în timp ce liderii PNL s-au îmbogățit pe trei generații! Ați reprezentat doar interesele marelui stomac liberal, pe care l-ați hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitații, în disprețul legii și al bunului simț. Fărădelegile dvs. ies la iveală, una câte una. (…) Ați început timid, imediat după stare de urgență toată lumea a aflat cu uimire că o bucătăreasă din Giurgiu, care deținea o afacere cu spirtoase, urma să umple țara cu măști: 12 milioane euro, fără licitație! Acel butic era paravan pentru primul tun liberal din pandemie. Apoi, ați prins tot mai mult curaj: sute de milioane de euro pentru prietenii liberali. Știați că sunt probleme, dar nu a contat că ați adus măști cu defecte. O spune ANPC: 90% din măști, neconforme! Care a fost scopul? Nu a contat că până și medicilor din linia 1 le-ați dat echipamente proaste, nici măcar faptul că oamenii nevoiași nu au nici acum măști! Corupția a ajuns pe masa guvernului pe care îl conduceți, iar astăzi dați explicații! Românii trebuie să știe ce legături aveți cu scandalul de la Unifarm! Ați fost unul dintre cei care l-au lăudat constant pe directorul de la Unifarm, pentru transparență. Acum nu-l mai cunoașteți? Ați certat în ședințele de guvern directorii de spitale și președinții de CJ-uri care nu au vrut să cumpere la suprapreț măștile contrafăcute livrate de Unifarm prin firmele de casă ale PNL! Ați pus chelneri și patroni de pompe funebre să facă aceste contracte!”, a spus Marcel Ciolacu.

Au urmat la dezbateri Florin Roman (PNL), care a precizat că „am preluat o țară devastată de la voi”, Dan Barna (USR), Victor Ponta (PRO România) și Alfred Simonis (PSD).

În final, premierul Orban a mai arătat că singurii corupți din politica românească sunt social-democrații majoritari în Parlament, care au făcut zid pentru colegii lor când DNA a avut solicitări de începere a urmăririi penale.

Domnilor de la PSD, unde era nevoie de bani, am alocat bani, am suplimentat șomajul tehnic, pentru plata părinților care au avut grijă de copii în perioada suspendării, pentru prestațiile sociale autorităților locale, pentru achiziționarea de tablete școlare pentru elevii defavorizați, pentru astfel de lucruri am alocat bani. (…) În 90% din solicitările DNA, ați făcut zid pentru colegii dvs., din 2016 PNL a votat sistematic în favoarea solicitărilor pentru a lăsa justiția să-și deruleze demersurile firești. Am făcut asta și în cazurile unor colegi ai noștri, pentru care a continuat urmărirea penală, în timp ce aici există colegi ai dvs. pentru care nu s-a putut continua urmărirea penală, pentru că PSD a refuzat! Să-ți întemeiezi o acuzație pe o prezumpție scoasă din ziar, mi se pare jenant pentru niște lideri politici care vor să dobândească încrederea cetățenilor”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *