Orban, chemat în judecată de prefecții pe care i-a „executat”. Jeacă, pragmatic! „Probabil are planuri politice”

Foști prefecți și subprefecți din Buzău, Mehedinți, Prahova, Iași, Brașov, Harghita, Bistrița Năsăud sau Hunedoara, schimbați din funcție după preluarea de către PNL a guvernării, au trimis zilele trecute premierului Ludovic Orban o plângere prealabilă în care solicită anularea numirii în funcție a 31 de prefecți și subprefecți pe motiv de încălcare a legii și în care îl informează pe șeful Guvernului că dacă nu face modificările necesare, vor ataca în instanță, în contencios-administrativ. Mai mult, deputatul PSD, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri că, în opinia social-democraţilor, Guvernul Orban a numit ilegal 24 de prefecţi. Acesta a amintit faptul că cei care au fost înlocuiţi din funcţie au depus o plângere prealabilă la Guvern, urmând ca, în cazul unui răspuns nefavorabil, să se adreseze instanţei de contencios-administrativ.

Pe lista celor care au semnat plângerea prealabilă nu se află şi fostul prefect de Constanța, Dumitru Jeacă, înlocuit cu George Niculescu, pentru care, cu doar câteva zile înainte de învestirea din 30 decembrie 2019, mai multe primării din județ s-au mobilizat pentru a-i asigura absolvirea cursului de înalţi funcţionari publici.

CITEȘTE ȘI:

Dumitru Jeacă a fost în tratative cu prefecții maziliți, însă nu și-a pus semnătura pe plângerea prealabilă. Jeacă nu a putut fi contactat de TOMIS NEWS, însă foștii prefecți care au inițiat demersul ne-au precizat de ce Jeacă nu se află printre ei:

„El (Jeacă – n.r.) ne-a spus că inițiativa este greșită, pentru că se atacă decizia de numire în funcție a actualilor prefecți și subprefecți, nu și decizia de încetare a mandatelor noastre. Nu a fost singurul cu acest punct de vedere. Probabil e o scuză, probabil are planuri politice și nu merită să se agite pentru așa ceva, să se întoarcă în trecut, ca să zic așa”.

Foștii prefecți și subprefecți se bazează pe decizia Curții de Apel București care a dispus suspendarea deciziei prin care premierul Ludovic Orban l-a demis pe 11 decembrie pe Andrei Tinu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Tinu l-a dat în judecată pe Ludovic Orban, reclamând că a fost dat afară nelegal din funcţie, iar decizia instanței este provizorie, până când se va judeca pe fond cererea lui Andrei Tinu de anulare a deciziei prim-ministrului, însă este executorie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *