Orban: „Cel mai probabil, vom avea Congres în septembrie. Am preluat PNL într-un moment greu, când avea 17%”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut marți o reacție după escaladarea scandalurilor interne. Mai multe organizații județene îi solicită demisia, iar Orban se agață de… Congres, care, după părerea lui, va avea loc în septembrie:

Când vom lua decizia să convoc. Sunt unii care nu au văzut declarațiile mele. Congresul PNL se convoacă după aleerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează alegeri locale, apoi județene și apoi se alege conducerea națională. Facem niște estimări legate de evoluția pandemiei. E greu să faci conferințe de alegeri online. Vom lua decizia când avem datele și putem face o anticipare. Cel mai probabil alegerile efective vor avea loc în septembrie. Am preluat PNL într-un moment greu, când avea 17%. Am câștigat alegerile pe PE, și referendumul pe Justiție, am câștigat alegrile prezidențiale. La alegerile parlamentare, după alegeri am negociat formarea unor majorități și PNL deține poziția de premier și are jumătate dinminiștri. Eu cunosc bine PNL și niciunui membru nu îi plac aceste ieșiri publice“, a declarat Orban.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a mai declarat, marți, că nu există nicio întârziere cu proiectul de buget pe 2021, mai ales că Guvernul este unul nou învestit, de coaliție, care necesită „negocieri mult mai complexe”. El a mai precizat că, din câte știe, nu vor fi creșteri de taxe și impozite anul acesta.

„Din câte știu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează…nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul până la debutul sesiunii parlamentare. E un Guvern nou, de coaliție și vă dați seama că discuțiile sunt un pic mai compleze. Eu am încredere că Guvernul va finaliza proiectul și că va fi trimis la aprobare în Parlament. Evident că construcția bugetară e afectată de ținte privind deficitul, necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, de necesitatea de a avea resurse pentru restul programelor, inclsuiv cele pentru mediul de afaceri. Prefer să nu mă refer la proiectul de buget până nu e adoptat de Guvern”, a mai eclarat Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *