Orban: „Ceasul ticăie și eu merg spre senectute, dar pe unii tineri i-am promovat și m-au DEZAMĂGIT! Nici unul din susținătorii lui Cîțu NU a reprezentat filialele pe care le conduc”

Președintele PNL, Ludovic Orban, nu se consideră un politician învechit pentru a prelua pentru încă un mandat șefia partidului după congresul din toamnă. Acesta i-a răspuns tranșant lui Florin Cîțu, care a declarat că PNL are nevoie de oameni noi. Orban spune că deși ceasul ticăie și se îndreaptă spre senectute are deschidere către tineri, chiar dacă pe unii pe care i-a promovat l-au și dezamăgit.

Florin Cîțu și Emil Boc au avut o linie comună că partidul are nevoie de un suflu nou, vă considerați un politician învechit?, a fost întrebat actualul președinte al Partidului Național Liberal. Preşedintele PNL, Ludovic Orban (58 de ani), a declarat joi că nu este importantă vârsta viitorului preşedinte al liberalilor, ci ce concepţii are, adăugând nu se mai poate întineri, pentru că „asta e viaţa”, dar că a promovat mulți tineri în PNL.

Nu este importantă vârsta preşedintelui PNL, ci cine este, ce concepţii are, ce face preşedintele PNL. Eu pe mine nu mai pot să mă înnoiesc, să mă întineresc, pentru că asta este natura, asta e viaţa. Ceasul ticăie şi nu pot să merg decât spre senectute, înainte, nu pot să merg înapoi, dar voi menţine aceeaşi deschidere a PNL spre tineri de valoare, spre tineri care vor între-adevăr să intre în viaţa publică, care vor să îşi asume răspundere în comunităţile locale, la nivel judeţean, la nivel naţional, chiar dacă unii dintre cei pe care i-am promovat m-au dezamăgit„, a declarat, joi, Ludovic Orban. 

El a adăugat că a adus deja „un suflu nou în PNL”.

Eu deja am adus un suflu nou în PNL. Dacă vă uitaţi, faţă de momentul în care am fost ales preşedinte al PNL au apărut foarte multe feţe noi în spaţiul public care au ocupat funcţii publice, de la Siegfried Mureşan, dau exemple şi din tabăra lui Florin (Florin Cîţu – n.r.), Cristi Băcanu, de la Violeta Alexandru până la Pavel Popescu. La ora actuală, dacă ne uităm la grupul parlamentar de la Camera Deputaţilor, cred că este cea mai mică medie de vârstă şi grupul care cuprinde cei mai mulţi tineri pe care i-a avut vreodată PNL în Parlament. Mai mult decât atât, am fost curajos şi am susţinut candidatura foarte multor tineri la funcţiile de primar şi mulţi dintre ei au şi câştigat„, a afirmat Orban.

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a spus joi, întrebat dacă își va da demisia din funcție dacă va pierde alegerile de la Congres, că mai este mult până atunci, obiectivul lui fiind să câștige PNL.

Mai e mult până la Congres, iar fiecare dintre noi are ca obiectiv să câștige la Congres. Obiectivul meu să câștige PNL din acest Congres. (…) La Congresul PNL vor participa 5.000 de membri PNL, cei mai de seamă membri, primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, lideri de la nivel național și local. Ei vor decide cine va conduce partidul”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, afirmă că liderii de filiale care s-au afişat alături de Florin Cîţu nu au avut mandatul filialelor pe care le conduc pentru susţinerea candidaturii premierului la şefia partidului.

Eu sunt un democrat. Pentru mine, democraţia înseamnă să respecţi voinţa oamenilor pe care îi reprezinţi. În câteva filiale, voinţa organizaţiilor a fost exprimată prin voturi de susţinere a candidaturii mele. Preşedinţii care au fost în poză au fost în poză, nu i-au reprezentat pe colegii lor din filialele respective care şi-au exprimat o altă opţiune. De altfel, în acea poză sunt 17 preşedinţi de filiale. În niciuna dintre filialele în care au fost preşedinţi nu se dăduse un vot de susţinere pentru Florin Cîţu şi în cinci dintre ele se dăduse un vot pentru susţinerea candidaturii mele„, a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Am anunţat de la începutul campaniei că voi face o campanie pozitivă, bazată pe ceea ce am realizat ca preşedinte al PNL, dar în care voi prezenţa obiectivele şi metodele prin care urmăresc atingerea obiectivelor pe care le voi defini pentru PNL. Florin Cîţu este colegul meu de partid, este premierul PNL. Chiar dacă suntem în competiţie, va fi o competiţie de proiecte, în care fiecare îşi va prezenta viziunea şi până la urmă membrii PNL vor decide„, a mai precizat Orban.

Întrebat ce părere are despre afirmaţiile premierului referitoare la faptul că sub conducerea sa coaliţia PNL-USRPLUS-UDMR ar funcţiona mai bine, Orban a răspuns: „Nu cred că a spus asta. Eu am fost şeful echipei de negociere în calitate de preşedinte al PNL, negocieri care au fost într-adevăr dificile. În urma acestor negocieri am reuşit formarea coaliţiei, învestirea guvernului şi am reuşit să luăm acele măsuri care trebuiau luate înainte de 1 ianuarie, ca să menţinem România credibilă pe plan internaţional şi ca să putem să împiedicăm derapaje bugetare care să afecteze România pe termen mediu şi lung. Am convenit asupra unei forme finale a PNRR, care a fost transmis la Bruxelles, am depăşit un moment de criză ca urmare a intervenţiei mele în calitate de preşedinte al PNL. Eu sunt mai degrabă un garant al menţinerii coeziunii în această coaliţiei.”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *