Orban, atac la Cîțu: „Cine are convingerea că poate câștiga, nu clamează victoria de dimineața până seara. A fost un început de campanie un pic mai contondent”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut un discurs la Tulcea în cadrul alegerilor interne din PNL. El le-a garantat membrilor liberali că dacă merg pe mâna lui PNL va câștiga toate bătăliile electorale din 2024.

Mai e mult până la alegerile din 25 septembrie, aveți timp să analizați, să cumpăniți pe toate părțile. Mie nu-mi place să declar câștigătorul, văd că unii din echipa competitoare tot anunță victoria. Știți cum e: cine are convingerea că poate câștiga, nu clamează victoria de dimineața până seara”, a declarat Orban.

Actual lider liberal susține, în acest sens, că victoria se va obține pe 25 septembrie, ca urmare a decizie libere a ficărui delegat a PNL care va participa la Congres.

Sigur că, uneori pare așa că mă duc la o conferință județeană, sala mă aplaudă și președintele (organizației – n.r.) în concediu scrie o postare pe Facebook că susține echipa Cîțu. Să nu-și imagineze cineva că dacă președintele a scris o postare că susține echipa Cîțu, baza partidului, primarii, consilierii județeni, cei locali își schimbă părerea de pe o zi pe alta.”, a spus Orban.

La finalul discursului, Ludovic Orban le-a transmis un mesaj ferm membrilor PNL Tulcea:

Gândiți cu mintea voastră, analizați cu propriul discernământ și luați decizia pe care o considerați cea mai bună pentru PNL. Dacă mergeți pe mâna mea garantez unitatea partidului și capacitatea de a câștiga toate bătăliile electorale din 2024”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că după Congresul din 25 septembrie nu se va schimba nimic în activitatea sa politică, el subliniind că decizia delegaţilor de la Congres va fi „literă de lege”. Totodată, Orban a  adăugat că „a fost un început de campanie un pic mai contondent, ca să zic aşa, care a generat foarte multe speculaţii amplificate şi exagerate”.

„Nu se va schimba nimic în activitatea mea şi în general… Practic… sigur, a fost un început de campanie un pic mai contondent, ca să zic aşa, care a generat foarte multe speculaţii amplificate şi exagerate”, a afirmat, sâmbătă, la Tulcea, Ludovic Orban, întrebat care va fi atitudinea sa faţă de cei care nu l-au susţinut, în situaţia în care va câştiga un nou mandat de preşedinte al PNL.

El a declarat că a avut „părticica sa de contribuţie”, de-a lungul timpului, la toate victoriile partidului.

Actualul lider al PNL a mai precizat că alegerile interne din partid „intră în linie dreaptă” şi că decizia de la Congresul din 25 septembrie va fi „literă de lege”.

Ce decide Congresul, ce decid cei cinci mii de delegaţi care vor reprezenta fiecare filială a Partidului Naţional Liberal la acest congres e literă de lege şi vom respecta această decizie”, a adăugat Orban.

La rândul său, răspunzând aceleiaşi întrebări, Florin Cîţu a afirmat: „Vom lucra împreună, cu toţii, după 25 septembrie”.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu au participat, sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea, iar după discursurile din sală cei doi au susţinut împreună declaraţii în faţa jurnaliştilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.