Orban anunță un PARTID NOU: „NU pot să fac doar opoziţie la acest elefant. PNL a MURIT, în pat cu PSD!”

Fostul lider PNL Ludovic Orban a anunțat luni că va demisiona din PNL și va intra în opoziție. Anunțul a fost făcut chiar în timp ce la Cotroceni au loc consultările pentru viitorul Guvern.

Astăzi, PSD a revenit la putere și PSD va face legea pentru foarte mult timp. Sunt în situația extrem de grea de a lua decizia de a intra cu toată forța în opoziție față de acest proiect nociv pentru România. Îmi voi da demisia din PNL și voi începe ceea ce am făcut în ultimii 30 de ani, să-i reprezint în mod corect, onest, cinstit, cu devotament, cu respect față de drepturi individuale și față de demnitatea fiecărui cetățean român pe toți acei români care cred într-un proiect de dezvoltare a României bazat pe valori liberale”, a spus Orban, precizând că „astăzi PNL și-a negat întreaga istorie”.

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că după demisia din PNL își va face un partid nou, care va fura din electoratul PNL, dezamăgit de alianța cu PSD.

Astăzi, pentru mine PNL a murit în pat cu PNL. Cine își imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv. Baza partidului a fost împotriva alianței cu PSD, una împotriva firii. E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuși în sondaje, e nevoie de un nou partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivității celor buni. Dacă astăzi cei 17 președinți de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USL poate am fi reușit să oprim acest ghiveci care e sfidarea “, a declarat Ludovic Orban.

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional în care se discută rezultatul negocierilor cu PSD şi UDMR pentru guvernare, că „aproape sigur” va începe un proiect nou dacă se decide oficial guvernarea liberalilor cu social-democraţii, susţinând că nu poate face doar opoziţie la „acest elefant”.

Dacă se decide oficial guvernarea cu PSD aproape sigur voi începe un nou proiect, construcţia unei noi structuri pentru că la ora actuală toţi cetăţenii români care au votat PNL sau au simpatizat, chiar dacă nu au votat pe 6 decembrie în condiţii pandemice din vremea aceea, toţi cetăţenii care au o orientare de dreapta, de centru-dreapta, conservatoare, liberală, creştin-democrată, la ora actuală nu mai au reprezentare politică. Conducerea PNL a dus practic PNL în poziţie de copie nereuşită a PSD. Practic, l-a readus la putere după ce eu m-am luptat, cu colegii de bună credinţă, să scoatem PSD de la butoane, de la putere, practic ei au realizat contraperformanţa de a readuce PSD la putere pentru o lungă perioadă de timp”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă vor fi şi alţi parlamentari ai PNL care i se vor alătura, Orban a spus că aceasta este o decizie individuală şi singura armă pe care o are pentru a-i convinge sunt argumentele.

Dacă vor fi parlamentari, veţi şti. Este o decizie individuală. Eu nu am altă armă la dispoziţie, decât argumentele pe care pot să le dau pentru fiecare parlamentar pentru a alege să fie corecţi şi cinstiţi faţă de oamenii care i-au votat şi să păstreze linia politică pentru care au fost votaţi, o linie politică clară de dezvoltare, de modernizare, de reforme, de asigurare cu adevărat a unei creşteri a calităţii vieţii în România”, a adăugat Ludovic Orban.

El a susţinut că, în actuala situaţie, nu poate face doar opoziţie.

Nu pot să fac decât opoziţie la acest elefant, ca să-l citez. Se pare că cei doi elefanţi aflaţi în încăpere erau Iohannis şi Grindeanu, nu era vorba de ordonanţe, ci de Iohannis şi Grindeanu. Acest element, de fapt nici elefant nu e, ci hipopotam, care este absolut respingător pentru omul de rând“, a mai spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *