Orban anunță MAREA EPURARE: Avocatul Poporului, conducerea TVR și a Radioului, pensiile speciale ale parlamentarilor

Ludovic Orban a anunțat luni că, miercuri, într-o primă ședință reunită a celor două Camere ale Parlamentului, se va lua în calcul revocarea Avocatului Poporului, desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar și propuneri pentru TVR și radioul public. „Obiectivul este să punem punct actualelor conduceri la TVR și la Radio”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Mâine vor avea loc Birourile Permanente Reunite, vom convoca o reuniune a camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vom aborda mai multe puncte pe ordinea de zi: constituirea comisiilor permanente ale Camerei și Senatului, constituirea delegațiilor Parlamentului la diferite organizații internaționale, cererea de revocare a Avocatului Poporului alături de raport, am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR și a radioului public, sunt mai multe proiecte legislative pentru modificarea legii statutul deputatului și senatorului, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziție pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie și alte puncte de introdus pe ordinea de zi. Va fi și discutată înființare Comisiei de Cod Electoral”, a explicat Ludovic Orban.

Orban spune că pensiile speciale ale parlamentarilor vor fi desființate în primul plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Liderul PNL a acuzat PSD că a fost partidul care a introdus pensiile pentru senatori și deputați, iar PNL a votat împotrivă.

Dacă se respectă toate prevederile regulamentare, le introducem în primul plen. Comisia de statut va fi constituită oricum. Există posibilitatea introducerii pe ordinea de zi pentru că termenele au fost depășite cu mult. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD, noi am votat împotrivă. Am avut această poziție în ultimii ani. Nu mai avem de ce să amânăm aceste modificări și să punem punct acestor pensii speciale într-un termen cât mai scurt”, a mai explicat Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *