Orban anunță introducerea de TERMOSCANERE la muncă și la școală. Parcurile ar putea fi redeschise, restaurantele mai… așteaptă

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la Ministerul Afacerilor Interne, la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. În cadrul ședinței s-a discutat despre o serie de măsuri care vor fi implementate după 15 mai, când românii vor beneficia de libertatea de deplasare. Printre aceste măsuri, se regăsește introducerea termoscanerelor la locul de muncă și în școli.

„Este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive care au fost luate și mai ales să stabilim niște criterii cât se poate de obiective privitoare la cadența măsurilor de relaxare, că este vorba de libertatea de circulație, redeschiderea școlilor, reluarea transportului public, pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză foarte serioasă, care va cuprinde riscul epidemiologic și un set de măsuri aferente măsurii de relaxare. (…) De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la școală sau la locul de muncă, prin intermediul termometrelor electronice. Pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură este nevoie de o dotare a companiilor, instituțiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura omului când vine la muncă. Lucrul ăsta se întâmplă zilnic. În cazul în care persoana are o temperatură de peste 37 de grade să nu i se permită accesul la muncă și să fie supusă unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de covid. (…) Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire. Generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii există deja, trebuie să facem o evaluare a capacității de producție. (…) Nu se poate face o relaxare bruscă, ci în etape, cu relaxarea acolo unde riscul epidemiologic este foarte mic. (…) Școala este un spațiu închis. În cazul în care se va relua cu participarea studenților sau elevilor, cu siguranță va fi asigurată masca. (…) Parcurile fac parte dintre locurile publice care, dacă se respectă anumite reguli, pot fi redeschise mai repede. În ceea ce privește hotelurile, trebuie stabilitate un set de reguli. Să se cazeze o singură persoană, chiar și în camere cu două paturi, mai multe persoane numai dacă sunt membri ai familiei. În ceea ce privește restaurantele și cafenelele, opiniile exprimate încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare în cazul restaurantelor, pentru că nu poți să porți mască… Când vom lua decizii vom anunța”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *