Orban anunță că România se pregătește de al TREILEA val al pandemiei de coronavirus: „Este mult mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală. Aveți grijă…”

Premierul Ludovic Orban afirmă că Guvernul face eforturi pentru a se pregăti şi de un eventual val trei al pandemiei, prezis de unii specialişti pentru luna februarie.

Facem eforturi constante pentru a ne pregăti, pentru a face faţă şi mai bine. Puteţi vedea că am făcut progrese. Sigur, nu pot să zic că sunt progresele chiar la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe linie”, a declarat Orban, referindu-se la creşterea capacităţii de testare, creşterea numărului de locuri la ATI, instroducerea de noi spitale în circuitul anti-COVID. (…) În materie de alimentare cu oxigen facem eforturi constante. La Spitalul Colentina, consumul de oxigen a crescut faţă de luna iunie de 5 ori. Pe măsură ce se înfiinţează noi secţii de terapie intensivă trebuie să facem faţă creşterii consumului de oxigen. Nu ne dorim în situaţia să ajungem aproape de limită. Dacă oamenii înţeleg, putem să oprim creşterea numărului de cazuri şi de oameni care au nevoie de tratament la ATI. (…) Orice măsură de restricţii generează foarte multă opoziţie în societate. Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii, fiind în campanie electorală, tocmai pentru că este nevoie de noi restricţii pentru oprirea creşterii numărului de cazuri. Am luat decizia de carantinare peste tot unde a fost nevoie”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a lansat, luni seara, un apel către români, după tragedia de la Neamț și a mulțumit cadrelor medicale pentru activitatea lor.

Am inventariat posibilitatea creșterii numărului de paturi la Spitalul Malaxa. E necesară o analiză mai profundă. Fără a fi specialiști, na-am interesat și de funcționarea instalațiilor, dacă s-au avizat toate procedurile. La colentina, la Sf. Ioan, la Malaxa totul este în regulă. Aș vrea să le mulțumesc tutror celor care fac un efort uriaș pentru a salva pacienții. O luptă care se dă în condiții grele. Vreau să-i rog pe români să înțeleagă că este fundamentală respectarea regulilor. Vedem ce se întâmplă în alte țări. Nu trebuie să ajungem acolo, în situația în care a explodat pandemia. Tot ce am făcut a fost pentru a încerca să-i convingem pe români să respecte regulile de protecție sanitară. Fac apel este mult mai ușor să nu te îmbolnăvești decât să treci prin boală. Aveți grijă de voi pentru a vă păstra sănătatea„, a mai spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.